Maltractament, per què?

Páginas: 2 (282 palabras) Publicado: 24 de enero de 2014
EL MALTRACTE ANIMAL

-Perquè defensar als animals?
Moltes vegades la gent pensa que les persones que defensen els animals, són persones massa sentimentals i sensebases per argumentar.
La defensa dels animals es basa en uns principis sobretot de respecte cap a la vida tant humana com dels altres éssers vius.
Algunes personesplantegen que un animal no hauria de tenir drets ja que no té ús de raó i de coneixements i per tant no els volen defensar, però, potser un gos o un gat o qualsevolaltre animal, que no té veu ni ús de raó, no hauria de tenir drets, encara que siguin bàsics?
El maltractament cap als animals es com una mena d’avís sobre lesproperes violències, però les persones no haurien de tenir empatia respecte ells?
Cada vegada més els animals domèstics són una responsabilitat, no una joguina tirada percasa i que per tant hem de tenir una cura amb respecte. L'abandonament doncs es pot considerar com un maltractament si considerem que al carrer, terrenys... els animalsno poden obtenir per si mateixos menjar, aigua, abric i protecció si estan acostumats a ser domèstics, és de lògica. Abandonats, sense cap assistència, els animalsestan exposats a tota mena d'agressió, com enverinaments, cops o el pitjor dels casos la mort, entre altres.
Dades segons els periòdics actuals:
Al nostre país abundencada vegada més lleis i ordenances municipals de protecció als animals sent a dia d'avui una falta administrativa.
La majoria dels animals abandonats a Espanya sónrecollits per protectores d'animals. Entre aquests animals l'abandonament es produeix més entre gossos (76%) i gats (24%) en major mesura que altres tipus d'animals.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maltractament infantil per negligència
  • Indicadors de maltractament
  • Pero pero
  • Peras
  • pero
  • la pera
  • Pero
  • Pero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS