Maltracte infantil; definició i actuació

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
Podem definir el maltractament, segons l'observatori de la Infància, com tota acció, omissió o tracte negligent, no accidental, que privi l'infant dels seus drets i el seu benestar, que amenaci i/ointerfereixi en el seu ordenat desenvolupament físic i/o social i els autors del qual siguin persones, institucions o la mateixa societat.

Però per considerar una acció com a maltractament han deaparèixer diferents elements.

Tres actuacions de causar maltractament:
Acció. Els actes realitzats
Omissió. Les atencions que haurien d'haver estat dispensades i que s'han omès.
Tracte negligent.Desatenció. Atencions de manera inadequada i insuficients.
Dues condicions que determinen l'existència de maltractament:
Accions o fets que privin a l'infant dels seus drets i el seu benestarAccions o fets que amenacin el seu desenvolupament físic, psíquic i social o hi interfereixin.
Els causants o autors poden ser:
Persones. De l'entorn familiar (pare, mare, avis, etc.) o no.Institucions. La negligència de l'administració o el maltractament institucional.
La societat. No hi ha responsable directe del maltractament però es donen una sèrie de circumstàncies que repercuteixennegativament en l'infant (viure en un entorn de violència, manca de serveis bàsics, etc.).

No podem oblidar que el maltractament també pot ser prenatal, abans del naixement. Per exemple, casosd'alcoholisme, alimentació deficient, etc.



El coneixement o detecció de situacions de maltractament posa en marxa una sèrie de protocols o procediments d'actuació que és imprescindible conèixer i aplicarquan es donen les circumstàncies previstes en aquests mateixos protocols,

Els familiars, veïns, professionals de la sanitat i els professionals de l'educació, són els que tenen més possibilitats imés responsabilitats a l'hora de detectar situacions de maltractament.

Els objectius del protocol són garantir la protecció del menor i satisfer les necessitats que no té cobertes, així com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DEFINICI N DE CALCULO I
  • DEFINICIO GEN I GENOMA
  • I Definici N De Conceptos Sociolinguistica
  • ANTOLOG A POES A INFANTIL I
  • DIAPOSITIVAS DE MATERNO INFANTIL I
  • El joc infantil i la seva metodologia
  • Higiene i descanso en educacion infantil
  • Desarrollo Morfosint Ctico Infantil I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS