Malària

Páginas: 3 (669 palabras) Publicado: 20 de enero de 2015

Què és la malària i com és transmès?
La malària o paludisme és una malaltia causada per un paràsit que es transmet d'un humà a un altre per la picada de mosquits anòfel infectats. Després de lainfecció, els paràsits migren a través del torrent sanguini fins al fetge, on maduren i produeixen una altra forma, els merozoïts. Els paràsits ingressen en el torrent sanguini i infecten els glòbulsvermells.
Els paràsits es multipliquen dins dels glòbuls, els quals es trenquen al cap de 48 a 72 hores, infectant més glòbuls vermells. Els primers símptomes es presenten en general de 10 dies a 4setmanes després de la infecció, encara que poden aparèixer fins i tot al cap de 8 dies o fins 1 any després d'aquesta. Els símptomes ocorren en cicles de 48 a 72 hores.

Quins són els seussímptomes?
Els símptomes de la malària inclouen febre, calfreds, sudoració i mal de cap. En certs casos, pot produir icterícia, defectes de la coagulació sanguínia, xoc, insuficiència renal o hepàtica,trastorns del sistema nerviós central i coma. Els cicles de calfreds, febre i sudoració que ocorren cada un, dos o tres dies, són un bon indicador de malària en una persona que hagi tornat recentment d'unaregió tropical.

Incidència de la malària al món
Aquesta malaltia és la primera causa de malalties debilitants, amb més de 200 milions de casos cada any a tot el món. A l'Àfrica, cada minut mor unper aquesta causa.
Els esforços mundials per prevenir-la i controlar-la s'han salvat ja milions de vides, però encara hi ha gairebé cent països on és endèmica. En aquest mapa es poden consultar elsvaivens de la malaltia en les dues últimes dècades.
El somni de trobar una vacuna manté ocupats a nombrosos científics. Dues desenes de prototips es troben avui en desenvolupament. La que més lluny haarribat és la RTS, S que és estudiada per, entre d'altres, l'espanyol Pedro Alonso, des del laboratori a Manhiça (Moçambic). Pot ser una realitat el 2015.


Enllaç en el qual podem consultar l’...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • La Malaria
  • malaria
  • Malaria
  • malaria
  • Malaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS