Manifest de Sandhurts

Páginas: 4 (755 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2014
El text que se’ns presenta és un fragment del Manifest de Sandhurst, un text informatiu que data de l’1 de desembre del 1874, per tant és una font primària i és de contingut polític. Es situa justal final del Sexenni democràtic i dóna pas a la Restauració borbònica.
Va ser llençat pel llavors Príncep Alfons amb l’objectiu de fer saber a tots els espanyols que ell es reconeixia com a legítimRei d’Espanya i acceptava el tron. Alfons, juntament amb la família Reial, havia marxat a l’exili a causa de La Revolució “La Gloriosa” el 1868 i en el moment que va firmar el manifest es trobava, comalumne, a l’acadèmia militar de Sandhurst (Anglaterra). El manifest havia estat redactat per Antonio Cánovas del Castillo per tant se’l considera l’autor del manifest. Cánovas era un moderat, ques’havia convertit, a Espanya, en líder del partit alfonsí i dirigent de la Restauració borbònica. A Espanya s’acabava de finalitzar la primera República, amb el general Serrano al front, a conseqüència delpronunciament del general Martínez Campos ( 29 de desembre de 1974).
Primer de tot el manifest insisteix molt en que Espanya necessita restablir la monarquia hereditària i constitucional per podertornar a tenir una estabilitat política, social i econòmica. Ell es reconeix com a legítim hereu de la corona. Diu que Espanya es orfe ja que durant la República no hi ha hagut Rei, s’ha abolit laConstitució de 1869 i a més a més hi ha hagut un cop d’Estat, per tant, no és estrany que la gent estigui esperant una nova Constitució i que les coses tornin a ser com abans amb la monarquia. Declaraque està a favor de les Corts i nombre orgullós les Corts de Cadis. No vol que la situació actual desenvolupi una guerra, com el 1812 amb la guerra d’Independència ni com el 1840 amb la primera guerraCarlina. Afegeix que és la única manera que els ciutadans tornin a confiar en Espanya i que des de les classes obreres fins les classes més altes tinguin assegurats els seus drets i interessos....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manifiesto de Sandhurts
  • Manifestaciones
  • manifestaciones
  • manifestaciones
  • Manifestaciones
  • manifestaciones
  • manifestaciones
  • MANIFEST

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS