manifiesto marinetti

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2013
Filippo Tommasso Marinetti va ser el fundador del moviment cultural conegut FUTURISME (1909), va fer el manifest futuriste el qual es va publicar al diari Le Figaro.
El movimentfuturista, respon a l'actitud desdenyosa i aristocràtica dels intel·lectuals d'avantguarda en relació amb els realitats comuns i amb els valors clàssics i tradicionals. Aquest moviment tant furióscerca l’originalitat, l'irracionalisme, l'exaltació de l'eufòria pels moments fugaços i l'exaltació de la tecnologia.
A través de vetllades poètiques de trobada amb el públic, elsfuturistes difonen les seves idees, en les que exalten sentiments ultranacionalistes, l'amor al perill, l'exaltació de l'energia, del coratge i de l'audàcia, la admiració per la velocitat, la lluitacontra el passat, l'exaltació de l'agressivitat i de la guerra, considerada com "l'única higiene del món". El més important per ells en aquell moment era la guerra, desfer tot allò que noels hi agradava per això es va fer el manifest.

El concepte de velocitat està íntimament relacionat amb el de la modernitat, tema central i bàsic del futurisme literari, entenc aquestacom adoració a la màquina, en què es veu un fabulós instrument multiplicador dels poders de l'home.
Els artistes futuristes defensaven un art nou, anticlàssic, que trenqués amb el passat irespongués al dinamisme de la societat contemporània. Les seves idees revolucionàries no es limitaven a l'art, sinó que volien transformar la vida sencera. El seu gust per la violència vaacostar posteriorment al feixisme.
Els pintors futuristes volien captar el moviment de forma simultània, mitjançant la repetició i seqüenciació de les posicions d'un mateix objecte, perinfluència de la fotografia i el cinema. Van usar la tècnica puntillista i més tard la cubista, multiplicant les línies i colors vibrants per aconseguir donar impressió de dinamisme.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marinetti
  • Fillipo Marinetti
  • Manifiesto
  • Manifiesto
  • manifiesto
  • manifiesto
  • manifiesto
  • El Manifiesto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS