Manipulació de la informació per part del govern

Páginas: 3 (521 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2011
Manipulació de la informació per part del govern

L'acusació per part d'un govern de ser mentida qualsevol informació que li és incòmoda és un dels mecanismes utilitzats pel poder per intentarreduir el dany que la publicació d'aquesta informació creu li pot produir. En principi les informacions aparegudes en els mitjans busquen donar a conèixer la veritat, però aquesta informació pot resultarcontrària als interessos oficials i els governs prefereixen excloure-la i ocultar-la als ciutadans. És natural, que no correcte, que sigui així però no per això ha d'atacar-se ni difamar al missatger.La solució, l'antídot, per a un govern és molt fàcil: publicar la veritat. Quan la veritat s'emmascara amb secretismes que només pretenen dissimular l'autèntica veritat, el periodista al que se liha negat l'accés al que tot ciutadà té dret, només pot fer ús de la informació de la qual disposa i atacar la falta de transparència governamental.

Els mitjans de comunicació són molts, però els mésmassius i amb més arribada al públic són la premsa, la ràdio, la televisió i en l'últim temps s'ha integrat també a aquest grup internet. Entre aquests mitjans s'ha format una jerarquia. Un exempleamb una notícia qualsevol és: la ràdio compte la notícia, la televisió la mostra, la premsa la comenta i internet presenta les alternatives d'interpretació no oficials. Amb el que es demostra que elsmitjans massius de comunicació es complementen entre ells.
Els mitjans de comunicació tenen cada vegada més influència en la vida com a formadors culturals i determinen part de les nostres idees,hàbits i costums, pel fet que ens mostren cada dia `exemples 'del que és l'estil de vida actual. A través de pel·lícules, telenovel·les, documentals, notícies, es representa el que es considera un modelexemplar, mostrant-nos com s'ha de ser i actuar, i com no.
Se'ls critica a aquests mitjans massius de comunicació de fer de la violència una cosa quotidiana i normal en la societat, desculturitzar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manejo De La Informaci N Por Parte De La Prensa En El Per
  • Informaci N Con Partes Relacionadas
  • Manipulaci n de la Informaci n
  • IDENTIFICAR LA INFORMACI N Parte 1
  • Partidos pol ticos Activos en el Per
  • Sabemos culpar, pero no tomar partido
  • UD. 5 INFORMACIÓ GENÈTICA ÀCIDS NUCLEICS I LA SEVA MANIPULACIÓ
  • manipulacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS