Manipulació genètica

Páginas: 5 (1236 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
MANIPULACIÓ GENÈTICA:
REALITAT I FICCIÓ
La manipulació genètica, es pot descriure com un intent de seleccionar i afavorir l’expressió d’aquells gens que més ens interessen perquè un individu s’acosti a uns ideals concrets. La perfecció.
Aquest fenomen, fa segles que els humans el practiquem tan en el camp dels animals com el dels vegetals, per poder-ho dur a terme no és necessari saber totala seqüència de l’ADN sinó que només cal que estiguem segurs que els trets que ens agraden passin a les generacions següents. Com per exemple fent encreuaments de vaques perquè facin més quantitat de llet.
Al 1883 Francis Galton, va proposar millorar l’espècie humana fent que els humans no dotats no es reproduïssin i els més dotats es reproduïssin, ell aquest fenomen el va anomenar eugènica queen grec vol dir ben nascut. Per desgràcia, el nazisme va aplicar l’eugènica.
Sense arribar a aquests extrems tant alts, estats units també va tenir molt renom i va obligar a esterilitzar a alguns discapacitats però més tard, es va dir que era un atemptat contra l’ésser humà.
Un altre tipus de manipulació genètica, podria ser la creació d’una nova espècie, un híbrid entre dues d’existents. Unexemple podríem dir la mula que prové de l’aparellament de cavalls i ases. El fet de que l’espermatozoide i els òvuls de dues espècies diferents siguin incompatibles en molts casos fa que de manera natural no es pugui produïr. De totes maneres, en algunes plantes, es produeixen híbrids de manera espontània.
Ara hem vist, selecció genètica mitjançant pràctiques tradicionals humanes però actualment espot fer manipulació de gents afegint-hi o extraient-hi gens. Com per exemple els transgènics.
A Europa hi ha molta desconfiança dels aliments transgènics i en canvi als Estats Units, un 25% al 2007 eren cultius transgènics. A països com el Brasil i Argentina gairebé tot és transgènic. Al 2008, Europa comença a acceptar alguns aliments transgènics que encara tenen desconfiança ja que algunsaliments es creuen que poden ser nocius de totes maneres s’accepta cada vegada més excepte França tot i que no pot demostrar-ho per cap raó científica.
Actualment, els transgènics suposen un gran benefici econòmic per això, molta gent no s’hi oposa tot i que encara no es coneix del cert els seus efectes. Al febrer del 2008 un científic de la universitat de Arizona va publicar que havien descobert aMississippí i Arkansas una eruga resistent a la toxina especial que expressa el cotó Bt. Això va fer pensar que els vegetals transgènics no duraven a llarg termini ja que les espècies per la naturalesa es modificaven.
Caldrà esperar uns anys per saber si el Organisme Genèticament Modificat poden ajudar a eradicar problemes de fam o si simplement serà un invent inútil o perillós i impossible decontrolar.
Al gener del 2008 es va anunciar que s’havia identificat un marcador genètic específic per veure un determinat tipus de blat de moro ric en vitamina A. Un nivell superior de manipulació genètica, seria la modificació d’animals encara que pugui semblar que hauria de ser igual que les plantes estem entrant en el terreny de ciència ficció. Els animals transgènics són part indispensable derecerca biomèdica. L’any 2007, es va reconèixer la importància d’aquesta tècnica amb el premi Nobel de medicina amb el doctor: Capecchi , Evans i Smithies. Gràcies a aquests avenços, ens han permès eliminar alguns gens d’un ratolí per veure la funció que tenien o bé, introduir un nou gen en l’ADN del ratolí. En aquestes tècniques s’han pogut comprovar ratolins més propensos al càncer o menyspropensos o que viuen menys temps de lo normal, una aplicació d’aquesta tècnica seria obtenir vaques que produïssin més llet o carn més gustosa.
Un altra possibilitat de manipulació genètica amb finalitat comercial, seria per exemple el cas dels Glo-Fish, un peix transgènic que són fluorescents perquè tenen el gen de una medusa.
La moda dels animals fluorescents, s’ha anat modificant i a principis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MANIPULACI N GENETICA
  • Manipulacio Genetica Juridico
  • Manipulaci N Genetica
  • manipulacio
  • UD. 5 INFORMACIÓ GENÈTICA ÀCIDS NUCLEICS I LA SEVA MANIPULACIÓ
  • Manipulacío GParted
  • MANIPULACIO DE CARREGUES
  • La Manipulaci N Del ADN Biolgoisa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS