Manipulación genética

Páginas: 8 (1885 palabras) Publicado: 7 de junio de 2011
Hipòtesi:

1.Què és la manipulació genètica o enginyeria genètica?

L'enginyeria genètica és el procediment tecnològic que s’utilitza per tal de manipular els gens d’un organisme, que facilita la obtenció d’humans al nostre gust.

2.Quan es va aplicar per primer cop?

Una de les primeres vegades que es va utilitzar l’ enginyeria genètica amb fins terapèutics va ser al 1989 cuan dosinvestigadors van anunciar un intercanvi de gens per eliminar les cèl•lules cancerígenes dels pacients amb els que tractaven.
Finalment l’ intercanvi va ser un èxit però els pacients van morir.

3.A quins llocs és legal?

Als Estats Units és legal i a Espanya segons el article 12 de la llei 24/2006 de la reproducció assistida, la variació dels gens es permet per a malalties greus com síndrome deDown i malalties amb possibilitats de desenvolupar-se en els primers anys de vida. Però fins a quin punt podem arribar i quines malalties es podrien modificar i quines no?
Aquesta llei no especifica dades sobre el dilema ètic que podria arribar a crear confusions i equivocacions.
Com a conseqüència podem dir que el Genoma Humà esta protegit jurídicament.

L’Església no troba bé el que espractiqui aquesta pràctica perquè diu que es viola a la mare naturalesa.
4.En què es basa la manipulació genètica?
Els bacteris produeixen enzims que són capaços de reconèixer la seqüència de nucleòtids anomenada RFLM ( Restriction Fragment Lenght Polymophism). Aleshores amb una “tisora d’ ADN”, un utensili específic per fer la manipulació exacta, permet l’extracció d’un gen i la implantació en elseu lloc d’un altre.

5.És 100% fiable la manipulación genètica?
La manipulación genètica no és 100% fiable ja que en la medicina sempre poden haver-hi errors, calculen que hi ha un 78´94% de possibilitats de que el resultat sigui el desitjat.
6.Quants diners pot arribar a costar la manipulació genètica?
Manipular genéticamente a una persona abans de que neixi pot arribar a costaraproximadament entre 6.000 i 14.000 euros depenent de la clínica on ho facis i el del que vulguis manipular. A més, si no vius a Estats Units has de sumar-hi: el viatge, la estància,…
7.Quants diners pot arribar a costar la manipulació genètica?
Manipular genéticamente a una persona abans de que neixi pot arribar a costar aproximadament entre 6.000 i 14.000 euros depenent de la clínica on ho facis i eldel que vulguis manipular. A més, si no vius a Estats Units has de sumar-hi: el viatge, la estància,…
8.Quins tipus de mètodes de manipulació gènetica existeixen?

Hi han dos mètodes de manipulació genètica: somàtica i línia germinal.
- Somàtica: La manipulació genètica somàtica implica l'addició de gens a cèl•lules que no siguin òvuls o espermatozous. Per exemple, si una persona té unamalaltia causada per un gen defectuós, un gen sa es podria afegir a les cèl•lules afectades per tractar el trastorn. A partir de llavors, és probable que prengui la forma de teràpia gènica. La característica distintiva de l'enginyeria somàtica és que no és hereditària, és a dir, el nou gen no seria traslladat a la descendència del beneficiat.

-Hi ha dues tècniques amb les quals els investigadors estanexperimentant:

* Els virus són bons per injectar la seva càrrega d'ADN en les cèl lules humanes i reproduir-la. En afegir l'ADN desitjat en l'ADN del virus no patogen, una petita quantitat de virus reprodueixen l'ADN desitjat i ho estenen per tot el cos.
* La fabricació de grans quantitats d'ADN, i empaquetar d'alguna manera per induir a les cèl lules diana a acceptar-ho, ja siguicom a addició a un dels primers 23 cromosomes, o com un cromosoma artificial humà 24 independent.

- Línia germinal:L'enginyeria de línia germinal implica canviar els gens en òvuls, espermatozous o embrions molt primerencs. Aquest tipus d'enginyeria és hereditària, el que significa que els gens modificats apareixerien no només en qualsevol nen que resulti del procediment, sinó en totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manipulacion Genetica
  • Manipulacion Genetica
  • Manipulación Genética
  • Manipulación genética
  • Manipulación Genética
  • MANIPULACIÓN GENETICA
  • Manipulación Génetica
  • DE LA MANIPULACION GENETICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS