Manual Rutes

Páginas: 11 (2532 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2012
Les rutes aleatòries

1- EL NOMBRE DE RUTES
El nombre de rutes ve determinat pel quocient entre el nombre total d’entrevistes a realitzar i el nom d’entrevistes en una ruta. El nombre d’entrevistes per ruta la decideix el responsable del treball de camp en funció de com es seleccionen les unitats mostrals i la durada del qüestionari.

2- L’ORIGEN DE LA RUTA
L’origen d’una rutaes determina per una adreça que correspon a un edifici ( Avinguda Meridiana nº 156) o bé per un identificador (Tenda Derbi).
Per a cada estudi es fixarà el format de realització de la ruta (esquerra-dreta-esquerra-dreta..., dreta-esquerra-dreta-esquerra....., dreta-dreta-dreta-...), que indica qui és el gir que cal fer en arribar a la següent cantonada.
No es pot canviar mai l’origenni el format d’una ruta sense l’autorització prèvia del responsable del treball de camp.


3- VALORS K
S’anomenen valors de K unes xifres que es fixen a principi del treball pels responsables del treball de camp, i que serveixen per a tenir el criteri de selecció dels edificis on es caldrà intentar fer les entrevistes al llarg de la ruta. La selecció dels edificis es basarà en aquestsvalors i en la numeració dels edificis en els carrers.
El nombre de valors K depèn de la densitat d’entrevistes a realitzar (si en un territori petit es fan moltes entrevistes caldrà triar bastants valors K; en un territori gran on es facin poques entrevistes, sils es triarà un valor K).
Un exemple seria: establim quatre valors de K, pels carrers amb un sol carril de circulació opeatonals són el 3, 4, 7 i 8, (fixeu-vos que hi ha valors parells i imparells, ja que en ser un carrer estret no hi ha problema per anar a banda i banda del carrer), i per la resta de carrers són dos, per exemple el 3 i 7 (fixeu-vos que són o parells o imparells tots dos, ja que en ser carrers amples es treballarà sols una de les dues bandes). Aquests valors han estat escollits aleatòriamentmitjançant el programa Excel. Això vol dir que els edificis serien seleccionats en funció que el número del carrer acabi en 3, 4, 7 i 8 si son estrets o peatonals, i quan acabi en 3 o 7 si són carrers més amples.


4- PROBLEMES EN LA DETERMINACIÓ DE L’ORIGEN DE LA RUTA I LA SELECCIÓ D’EDIFICIS EN BASE ALS VALORS K
I-La numeració del carrer acaba abans d’arribar a l’adreça donada com a origen.Agafarem l’edifici amb numeració més alta del carrer, situat als parells o imparells segons l’adreça origen. Per exemple, si l’adreça d’origen era la d’un número parell agafarem l’edifici de número parell més alt dels parells.


II-Si el número de l’adreça d’origen de la ruta està repetit en el carrer.
Si és un número que apareix com a tal i com a número “bis” es considera elnúmero primitiu, si és un número que és repetit es considera el primer edifici, si hi ha una numeració doble, antiga i actual, es considera la numeració més recent.


III-Si el número origen no existeix (perquè allà no hi ha edifici, hi ha un solar, ...).
Cal triar el primer edifici amb número inferior al donat, però sempre amb la mateixa paritat de l’original.


IV-Si no estroba el carrer d’origen de la ruta cal consultar als responsables del treball de camp.


5- SEGUIMENT DE LA RUTA
SISTEMA GENERAL
Per iniciar la ruta, l’entrevistador es posarà d’esquena a l’adreça d’origen i començarà a caminar cap a la dreta dins la primera cantonada on seguirà en la direcció definida en el format de la ruta. En un exemple de format dreta-esquerra-dreta-... aprimera cantonada girarà cap a la dreta i caminarà pel carrer fins a la següent cantonada on girarà cap a l’esquerra i així successivament fins a acabar el número total d’entrevistes a realitzar. Trobareu una il·lustració en el gràfic següent:


















Els edificis que es troben en la zona ombrejada corresponen a aquells on potencialment s’hi pot fer una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Calculo Dela Ruta Critica Manual
  • MANUAL DE OFERTAS Y RUTAS MOR
  • Manual indispensable del ciclismo de ruta
  • Rutas
  • RUTAS
  • RUTER
  • RUTAS
  • RUTER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS