Manufacturas cañamas

Páginas: 3 (643 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2010
[pic]

Silvestre Moreno del Alamo[1]

MANUFACTURAS CAÑAMÁS SA
ELS ORIGENS I. ELS SANFELIU, PARELLA EMPRENDEDORA

Sense cap dubte, al poble, qui més i qui menys, tant a Canyamars com aDosrius, tenia amics o familiars treballant en aquesta fàbrica entre les dècades dels 50 i els 80, ja fos a les plantes de Mataró, de Canyamars, de Vilalba Sasserra o de Burgos. Això vol dir que,col·lectivament, l'impacte va ser molt gran i va produir tot un seguit d’experiències vitals —seguretat social, futures pensions, capacitat econòmica per dinamitzar el municipi, costums, tradicions, etc.—, com,per exemple, conèixer les seves parelles dins i de fora del poble o fer grans amistats i relacions socials molt crucials pel esdevenir posterior.

Els responsables d’aquest esdeveniment crucialvan ser un home i una dona, una parella nouvinguda de Mataró, en Antoni Sanfeliu Aymar i na Catalina Vila i Picó que va voler arrelar-se al poble; una parella que va voler dinamitzar una de lesactivitats amb més transcendència de les que es podien fer a Dosrius —el temps ho ha demostrat—: la fabrica per tots coneguda com La Tortuga. Al final dels anys 40, la Sra. Catalina s’inicia en el camp de laconfecció en un petit talleret denominat Catalina Vila Picó. La denominació es manté fins al 1956, quan es constitueix Manufactures Cañamás, SA. El 1957 compren Manufactures Pérez Caldeiro (MAPECAL),de Mataró, i comença el creixement de la societat en unió d’un important capitalista de l’aristocràcia catalana, cosa que va fer possible tot el procés d’extensió.

El Sr. Sanfeliu era filld’industrials del sector tèxtil molt arrelats a Mataró. El seu pare Antoni Sanfeliu Gasol, de Manufactures Gasol, els dels famosos mitjons Gasol, era l'amo d'una empresa molt implantada i que encara hifunciona. Antonio Sanfeliu i Aymar va néixer el 1912 i va morir el 1987, i la seva parella, Catalina Vila i Picó, va néixer el 1915 i va morir el 2003. Es varen casar el 21 de novembre de 1934 i no van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cañamo
  • Cañamo
  • El Cañamo
  • Caso Canamed
  • concreto de cañamo
  • Etica Y Canamo
  • Polvo De Cañamo
  • Cañamo En La Construcción

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS