Maquines Electriques

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 19 de abril de 2015
Una maquina elèctrica rotativa es un convertidor de de rendiment elevat que genera energia mecànica a partir de energia elèctrica i viceversa. Segons el tipus de electricitat que utilitzen esclassifiquen en 3 grans tipus, AC, DC i combinat; aquestes maquines poden ser rotatòries com els motors o estàtiques com els transformadors.
Força sobre un conductor dins d’un camp magnètic. La llei deLorentz diu que un conductor amb intensitat dins d’un camp magnètic pateix una força perpendicular al pla creat per I x B, de manera inversa, si un conductor es mou dins d’un camp magnètic, apareix unatensió.
Es pot millorar la inducció magnètica amb un nucli ferromagnètic, cosa que augmenta el camp magnètic B = μ·H . Un cable pel sol fet de tenir una intensitat crea un camp magnètic circular al seuvoltant que segueix el sentit de gir de la ma dreta.
La base d’una maquina rotativa es una espira que gira dins d’un camp magnètic, totes les altres maquines son versions mes complexes d’aquestsistema. Aquestes maquines tenen una par giratòria (rotor) i una base fixa (estator). Al ser molt bàsica, nomes té un joc d’imants N i S, i pot actuar tant de generador com de motor:
Actuarà com a generadorsi nosaltres subministrem energia mecànica fent girar el rotor, així s’aconsegueix un voltatge dins de la espira. La expressió que controla aquesta inducció es pot reduir a e = 2vBL tenint en compteque quan la espira gira 180º d’inverteix el sentit del voltatge.
D’altra banda si actua com a motor si alimentem la espira i fem circular intensitat, el camp magnètic reaccionarà i farà moure elrotor (que esta unit a la espira). La força resultant es F = 2ILB, i el parell 2rILB. La tensió aplicada sobre les escombretes sempre es positiva però els col·lectors fan que cada 180º la tensióinduïda a la espira canviï de sentit per tal de que la espira sempre giri amb el mateix sentit.
La diferencia entre un motor síncron i asíncron es la velocitat de gir d’un nucli metàl·lic dins d’un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Màquines elèctriques
  • Centrals Elèctriques de Catalunya
  • T2 CENTRALS ELECTRIQUES
  • Maquinas
  • Maquinas
  • Maquina
  • Maquina
  • Maquinas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS