Maquines Simples

Páginas: 12 (2805 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
Ciències experimentals

05/06/2012

TREBALL MAQUINES SIMPLES: 1. INTRODUCCIÓ:
Què és una màquina simple? Les màquines simples són dispositius senzills, formats per un sol element, amb la necessitat de l'aplicació d'una força per funcionar. O bé, per multiplicar la força de les persones que no són capaces d’aixecar o moure quelcom, per tant, per facilitar-li la feina. Les màquines simplesformen part d’altres màquines més complexes. Els principals exponents d’aquests tipus de màquines són: la palanca, la roda, el pla inclinat, i la politja.  La palanca: És la primera màquina simple ja utilitzada des de el Paleolític. Consisteix en una barra rígida, recolzada en un punt de suport o fulcre al voltant del qual pot girar. A l’aplicar una força en un extrem, s’obté la força a l’altreextrem. Hi ha tres tipus de palanques segons la posició del punt de suport respecte a les forces:


Primer gènere: el punt de suport se situa entre la força i la resistència.



Segon gènere: el punt de suport se situa en un extrem de la barra, la força a l'altre extrem i la resistència al mig.



Tercer gènere: el punt de suport és en un extrem de la barra. La força al mig i laresistència en un extrem de la barra.

1

Ciències experimentals

05/06/2012

 La roda: És un invent molt antic (cap al 3500 aC) i el seu antecedent es troba en els troncs dels arbres sobre els quals es movien grans pesos. La roda facilita el desplaçament dels cossos pesats perquè disminueixi la força que cal fer per avançar. S'utilitza per al transport i també per a la transmissió de moviments. El pla inclinat: És una superfície plana que serveix per transportar objectes d'un nivell concret a un nivell més elevat, com per exemple una rampa.

 La politja: és una màquina simple que consisteix en una roda per la qual passa una corda, en un dels seus extrems es fixa una carga que s'eleva quan s'aplica força a l'altre extrem de la corda. Podem distingir diverses politges, hi ha lespolitges simple si les compostes. Serveixen per aixecar pesos a una certa altura. Tipus de politges: *Simples es classifiquen en dos classes: Hi ha les politges fixes: Aquestes politges estan fixes en una superfície, no permeten augmentar la potència de la força aplicada, només canvia la direcció o el sentit en que s'aplica la força. Hi la politja mòbil que es mou juntament amb el pes i disminueixla força que s’ha d’aplicar per aixecar el pes. *Les politges compostes són aquelles en les quals s’utilitzen més de dos politges en el sistema i poden ser fixes o mòbils, o dos fixes i una mòbil, etc. El nostre esforç, tanmateix, ha de seguir essent igual o superior a la càrrega. Si passem la corda per dues o més politges , augmentarem la distància moguda pel nostre esforç, la qual cosa enspermetrà d'alçar la càrrega amb molta més facilitat.

2

Ciències experimentals

05/06/2012

2. QUÈ TREBALLAREM EN AQUESTA UNITAT DIDÀCTICA:
El que volem aconseguir és que els nens i nenes de cicle superior entenguin què són les màquines simples i quina diferència hi ha entre elles sense entrar en detalls i en conceptes específics de la física. Per tant, a partir de la unitat didàctica amb lesdiverses activitats plantejades volem intentar que els infants entenguin, relacionin, experimentin, classifiquin i raonin sobre la matèria donada, en aquest cas les màquines simples. I a més a més, intentarem que les activitats s’adaptin al món real que els envolta.

3. OBJECTIUS:
Conèixer, diferenciar i classificar les màquines simples. Relacionar les màquines simples amb elements reals delentorn. Adquirir nous aprenentatges. Saber participar en tasques grupals i compartir la feina.

4. CONTINGUTS:
Bàsicament són les màquines simples, les màquines complexes i la seva identificació i relació en el món quotidià.

5. ACTIVITATS:
Seguidament, proposarem les activitats que realitzarien en a la unitat didàctica “les màquines simples”, les quals les trobem separades per les 4...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maquinas simples
  • Las máquinas simples
  • Maquinas Simples
  • MAQUINAS SIMPLES
  • maquinas simples
  • Maquinas simples
  • Maquinas simples
  • Maquinas simples

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS