María Francisca Ruiz Miquel

Páginas: 3 (635 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
MARIA FRANCISCA RUIZ MIQUEL

BIOGRAFIA


María Francisca Ruiz Miquel, a la qual tots li deien Maruja, va nàixer a Bacelona l´any 1925 on son pare treballaba de metge.

Tant son pare, EnPedro Ruiz, com el seu iaio, En Miquel Ruiz, eren metges i forenses de La Vila Joiosa i sa mare, Na Amparo Miquel, era de Segorb, tots ells molt coneguts a La Vila. Tenia quatre germans (Miguel,Eugenio, Pedro i Ignacio) i una germana (Guadalupe).

Son pare donava classes al “Liceo Jonense” que estava en la casa de Maruja, que es deia “Villa Amparo” i que estava on hui està l´edifici “Jardí dela Vila”.

L´any 1944 va acabar el batxiller amb 17 anys i se´n va anar a Valencia on vivien els seus germans i uns tios rics que li volien deixar la seua herència però ella va preferir fer-semestra.

Quan va acabar el magisteri i va aprobar l´oposició la van destinar a un poblet de Castelló, Villanueva de Viver. La casa del mestre estava en tan mal estat que sa mare no volia que es quedara,però a la fi va estar més d´un any a la casa de l´alcalde.

Després es va especialitzar en pàrvuls i va treballar de mestra en Benidorm durant tres anys. Aleshores va aprobar l´oposició dedirectora de col.legi i encara que podia anar a Valencia, va preferir anar al Grup Escolar de La Vila Joiosa per tal d´estar en els seus pares ja que ella era l´única fadrina dels germans.

Des de 1966 vaser la directora del col.legi Doctor Esquerdo i amb ella van participar en diferents concursos nacionals i internacionals amb l´ajut de Don Pedro Mayor, Doña Anita y Doña Antonia Tonda. Van guanyartants premis que al col.legi Doctor Esquerdo li deien la “pequeña universidad”.

En 1967 va convocar als pares dels alumnes per fer la primera Associació de Pares de La Vila i també va lluitar peraconseguir que feren un nou col.legi Doctor Esquerdo, però, encara que no el van fer, en els diners aconseguits es va fer el col.legi del Castell.

El mateix any 1967 va ser elegida la primer dona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • maria francisca
  • FRANCISCO DEL POZO RUIZ
  • Biografía Mario ruiz Armengol
  • Mario Ruiz Armengol
  • María Francisca De Las Llagas
  • 1762750 MARIA CAROLINA SILOS RUIZ
  • MARÍA JOSÉ RUIZ MARTÍNEZ Economia
  • SAN FRANCISCO DE ASÍS Y LA VIRGEN MARÍA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS