Mar I Cel: Àngel Guimerà(La Religió)

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2012
7- Temàtica social i religiosa.
a) Lectura específica que Guimerà fa de la història (de l’expulsió dels moriscos i la intolerància religiosa). (p.37-47)
b) On veiem la crítica a la intolerància? Alfanatisme religiós? Quina altra manera de viure el cristianisme ofereix l’autor?
La intolerància la veiem reflectida en les discussions que es presenten al llarg de l'obra per part de Carles (parede Blanca) que en tot moment intenta donar una imatge exagerada dels moriscos, com a persones pecadores. Carles representa l'autoritat que exerceix l'Església de l'època, una autoritat hipòcrita quepredica l'amor entre homes però alhora intenten sobreposar-se a les creences dels altres. Un exemple d'aquesta hipocresia també podria ser Joanot, que després d'assassinar la seva dona fuig i es refugiaen el vaixell renegant en tot moment la seva cristiandat, però en un moment de l'obra intenta guanyar-se el perdó de Déu pels seus pecats per mitjà de Blanca, però no tant per l'assassinat, sinó perrenegar de la seva religió. Aquesta es la manera que té l’autor de viure el cristianisme.
c) Pregunta 26 de la p.184.
En aquest poema intenta descriure què tot i unes quantes diferències quant acreences, tots (tant religions com les persones) estan sota la mateixa perspectiva per Déu, fins i tot en els bons o mals moments, aquest Déu sempre estarà allà per donar suport a qualsevol senseimportar la seva condició. També promou el respecte entre les persones en tot moment, ja que tots estan sota les mateixes condicions (comparteixen un món, un espai). Mar i cel expressa aquesta idea, dosamants que malgrat tot senten amor i lluiten per això dona la sensació que aquest Déu els pugui arribar a ajudar en el seu intent d'estar junts per sobre de tot i que al final semblen aconseguir(amb lamort).
d) Pregunta 29 de la p. 185.
Ricote es mostra trist, gairebé traït pels seus propi poble i nació, expulsat del lloc on es va criar i a més va formar la seva família, en el text demostra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar I Cel, Àngel Guimerà
  • Mar i cèl, Àngel Guimerà
  • Mar I Cel
  • ÀNGEL GUIMERÀ, MAR I CEL (resum)
  • FANATISME RELIGI S DE MAR I CEL
  • Resum Escena 1A Mar I Cel D'Àngel Guimerà
  • Mar i Cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS