Mar i cel

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
Saïd és el capità d'un vaixell de corsaris algerians, que han fet presoners a un grup de cristians després d'assaltar la seva nau. Saïd, com el mateix Guimerà, és un mestís, el seupare era musulmà i la seva mare cristiana, vivien tranquil·lament a la Península Ibèrica. Com que van matar el seu pare, la mare va decidir marxar amb l'expulsió dels moriscos de 1609.
L’acciósucceeix en alta mar en un vaixell de corsaris que acaben de guanyar una batalla i han aconseguit un gran botí, un grup de cristians. Els pirates musulmans tenen presos a unes persones cristianes, d'altscàrrecs a Espanya. Saïd, l'arraix, està greument ferit i sabem que Ismul, el metge, és mort i que l'única que el pot atendre és Blanca, la presonera cristiana que anava per a monja. Saïd ordena que liportin la cristiana perquè li curi les ferides. Entre els corsaris es destaquen els següents: Hassèn, la mà dreta de Saïd, fidel com un gos; Malek, rival en el poder sobre el vaixell i Joanot,personatge que es manifesta ambigu i demostra la seva gran enyorança del món cristià. 
Personatges que apareixen en el fragment

Saïd (de manera indirecta)
És el capità del vaixell musulmà. Apareix com unpersonatge respectat per la seva tripulació. Serà el protagonista masculí de l’obra.
Joanot
És un cristià que està amb la tripulació del vaixell musulmà.
Hassen
És l'home de confiança de Saïd ifa tot el que aquest li mana. El defensa sempre.
Malek
Al principi de l'obra és el segon més important de la tripulació però Saïd li treu aquest càrrec perquè veu que li pot treure la capitania.Sempre mostra una actitud crítica respecte al que fa el capità i al final de l'obra és mort com tota la tripulació musulmana.
Osman i Mahomet
Són dos tripulants musulmans que tenen un paper...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS