Mar i cel

Páginas: 6 (1490 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013


TREBALL DE LITERATURA CATALANA



ANGEL GUIMERÀ
MAR I CEL

Introducció:

Mar i cel és una obra de teatre escrita per Àngel Guimerà l'any 1888.
Àngel Guimerà era un escriptor de poesia. Les seves poesies giren entorn a tres aspectes importants: el primer, el caràcter èpic (narració heroica de grans fets històrics), el segon, l'aspecte religiós (exaltació de les virtutscristianes i fe ingènua i sincera), el tercer és el descobriment i la idealització del món rural, ( records de la seva infància al Vendrell).
Les obres d'Àngel Guimerà estan escrites en vers, que es el cas de Mar i cel, que està escrita en decasíl·labs blancs i compte amb tres actes, tot i que Àngel Guimerà és poeta, va dedicar gran part de la seva vida a fer obres de teatre.

Mar i cel, estracta d'una tragèdia romàntica d'un amor impossible entre un pirata musulmà i una cristiana.
Aquesta història transcorre en un vaixell de corsaris algerians, situat en alta mar durant la meitat del segle XVII, una època de molt racisme entre els espanyols i els musulmans, ja que en aquella època existia un gran conflicte per les seves religions entre cristians i musulmans, els vaixells decristians atacaven els vaixells dels musulmans i els musulmans també atacaven els vaixells del cristians, que es el cas que van patir els protagonistes, Saïd i Blanca. Un altre impediment del seu amor va ser el pare de la Blanca, que estava en contra dels musulmans.



L'evolució:

Saïd volia venjar-se dels cristians perquè havien assassinat als seus pares.
Saïd va ocupar un vaixell de cristiansi va fer presoners a Blanca, una cristiana que viatjava a espanya a fer-se monja, el seu pare en Carles i a altres cristians.
Al principi Blanca sent odi cap a Saïd, ja que els havia segrestat. Quan el va curar i li va explicar la seva història, Blanca va sentir compassió per ell pel que li havien fet als seus pares. Saïd va deixar a Blanca lliure pel vaixell.
Saïd es va fixar en Blanca, ja quela seva mare tenia el mateix nom.
Quan Saïd va escoltar parlar a Blanca i Carles d'amagat, va veure que ella va plorar i va començar a sentir pena.
Els dos protagonistes van començar a tenir un sentiment d'amor mutu.
Mentre que Blanca i Ferran parlaven, Saïd els va escoltar i es va sentir gelós, perquè Ferran estava enamorat d'ella i es coneixien des de petits.

Saïd amb un gelosiaincontrolable va manar que matessin a Carles i a Ferran, però Blanca li va confessar que no sentia res per ell.
Mentre que Joanot i Malek es barallaven van cridar terra, però Saïd per voler salvar a Blanca volia tornar enrere, mentre que Joanot estaven a dalt preparant la disputa en contra dels cristians, els cristians es van apoderar del vaixell matar a tots els pirates però quan van van intentar matar aSaïd, Blanca es va interposar.


Desenllaç:

Blanca estava en la porta del cambrot de Saïd fent guàrdia i quan van intentar fer-la fora, ella va amenaçar amb suïcidar-se amb un punyal, tots intentaven convèncer-la que sortís, Ferran va intentar que canviés d’opinió, però es va adonar que estava molt enamorada de Saïd. Carles va ordenar que l'apartessin, però quan els soldats anaven cap aella, Saïd va sortir, es va guanyar la compassió de Ferran. Carles el va intentar matar, però es va desmaiar de l'emoció, Ferran es va oferir per ajudar-los a escapar en una barca, però quan Saïd s'acomiadava de Blanca, el pare de Blanca renegava que la seva filla estigués amb ell i li va disparar, però Blanca va protegir a Saïd i la bala va ferir-la a ella, Saïd la va agafar i es va llençar almar.
Per fi van poder estar junts, perquè el mar i el cel s'ajunten en l'horitzó.

































Punts d'inflecció:

1r Acte (Escena III): Blanca cura la ferida de Saïd.

Quan Saïd queda ferit, Blanca que té nocions d'infermeria el cura amb l’ajuda de Carles ja que és l'única que el pot ajudar en aquell moment. Carles i ella comenten que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS