Mar i Cel

Páginas: 3 (578 palabras) Publicado: 11 de enero de 2014

OBRA TEATRAL: "MAR I CEL"

Mar i Cel és una obra de teatre escrita per Àngel Guimerà l’any 1888. Tracta d'una tragèdia romàntica, en la qual s'aprecien els trets principals del seu teatre com,per exemple, els conflictes interns dels personatges, que es mouen en ambients romàntics. L'acció de Mar i Cel se situa en alta mar durant la primera meitat del segle XVII. L'obra explica l'amorimpossible entre un pirata musulmà i una noia cristiana, un espectacle de lluita entre dos mons, dues cultures irreconciliables i és també una història d’amor que es torna tràgica, una històriad’incomprensió.
L’obra va ser portada al teatre per Dagoll Dagom l'any 1987 i posteriorment l'any 2004. És famosa per la seva posada en escena; un vaixell enorme que es mou apareix en totes les escenes. La músicai orquestra és feta per Albert Guinovart.
L’obra conté dos personatges principals: Saïd i Blanca. Saïd és musulmà i capità d’un vaixell de pirates algerians que han fet presoners a un grup decristians després d'assaltar la seva nau. Saïd, és un mestís, el seu pare era musulmà i la seva mare cristiana, vivien tranquil·lament a la Península Ibèrica. Van matar al seu pare i a la seva mare ambl'expulsió dels moriscos, per això vol venjança.
L’obra comença amb uns pirates musulmans que tenen presos a unes persones cristianes. Els pirates els tenen a tots ells com a un botí, però entre aquestbotí hi han dones, dones que els pirates volen per a jugar i just quan estaba a punt de passar, arriba el capità, Saïd, al veure-ho s'enfadà i agafa a una de les dones ferides i se la porta percurar-la aquesta noia és Blanca, que també és la seva presonera, juntament amb el seu pare Carles, el seu cosí Ferran, el capità del vaixell cristià i altres mariners. Quan Saïd li explica a Blanca lahistòria dels seus pares, l'emociona fins a fer-la plorar i ella comprèn que també s'ha enamorat de Saïd, sentiment que els confon a tots dos, ja que pertanyen a mons diferents i oposats i saben que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS