Mar i Cel

Páginas: 8 (1901 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014


1r APARTAT

Analisi d’un fragment del llibre Mar i cel concretament de les escenes 11,12,13,14 i 15 de l’acte I

1.Fes un resum de l’argument de l’obra i emmarca les escenes que t’han correspost analitzar en el context general.

El marc de l’obra es situa en un vaixell de corsaris argelins. En aquest vaixell hi ha els corsaris musulmans encapçalats per Saïd i uns cristians que tenen depresoners després de haver assaltat el vaixell en que viatjaven.

Saïd, que està ferit de l’assalt al vaixell cristià, demana que li portin a una presonera que es diu Blanca perquè li curi les ferides. Saïd, agraït per la cura que li ha fet Blanca i li dona alguns privilegis respecte els altres presoners. Amb el temps Saïd s’enamora de Blanca però no pot mostrar aquest amor públicament perquèseria mal vist per part dels seus subordinats.

En la tripulació del vaixell es troba Joanot, que és un corsari que era cristià i que està de part dels argelins. Joanot, influït per els presoners cristians, els allibera i es fan amb el vaixell quan ja estaven apunt d’arribar a Alger.

Moren tots els corsaris argelins excepte Saïd que estava amb Blanca. El pare de Blanca vol matar a Saïd peròBlanca s’hi oposa, al final els dos enamorats es tiren al mar i moren plegats perquè era un amor impossible.

El fragment que he analitzat correspon al inici de l’obra i en ell se situa el marc de la obra. Comencem a conèixer els personatges que apareixeran.

-Àngel Guimerà: Teatre-

2. Caracteritza els personatges que apareixen en aquestes escenes.

Blanca

És la protagonista de l’obrajuntament amb Saïd. És cristiana i està presonera en el vaixell. És la filla de Carles i es la cosina de Ferran. Quan van ser assaltats per el vaixell musulmà, a ella la portaven cap a un convent per fer-la monja. És una dona sensible i que és molt religiosa, això ho podem observar quan es posa a plorar per les paraules que diu Saïd i durant tota la obra està pensant de si el que fa és correctesegons la religió cristiana.
La seva família la volien casar amb el seu cosí Ferran, però no la pressionen en cap moment perquè es casi amb ell.

Saïd

És el capità del vaixell musulmà. Al principi de la obra es presenta com un home dur i que és respectat per part dels altres corsaris però a mida que va transcorrent la obra es va fent més sensible per causa del amor que sent per Blanca. Mostrauna actitud agressiva respecte als presoners cristians i especialment per Carles, el pare de Blanca. Al final de la obra mor juntament amb Blanca. El seu pare era musulmà i la seva mare era cristiana.

Carles

És el pare de Blanca i el capità del vaixell cristià que va ser assaltat pels musulmans i sempre assumeix aquest paper mentre estan presoners. Sempre mostra una actitud de rebuigrespecte al amor que senten Blanca i Saïd. Al final de la obra intenta matar a Saïd però per error fereix a Blanca i aquest és el fet per el qual es tiren al mar per morir junts.


-Àngel Guimerà : Teatre-

Ferran

És el cosí de Blanca. La seva família el volien fer casar amb Blanca. Al final de la obra es posa de part de la seva cosina i Saïd i els intenta ajudar oferin’ls-hi una barca perquèpuguin escapar del vaixell i anar cap a Alger.

Joanot

És un cristià que està amb la tripulació del vaixell musulmà. Té un paper important en la obra pel fet de que és el que allibera als cristians i aquests pogueren fer-se amb el poder del vaixell. Sempre segueix les ordres que se li manen i Saïd per recompensar-lo el va nombrar com al segon més important del vaixell després del capità.Hassen

És el home de confiança de Saïd i fa tot el que aquest li mana i el defensa sempre. Com ell mateix diu en la obra: “Me diuen lo seu gos: i ho só amb molta honra, que ell val més que tothom. Aquí es ma plaça: lo gos vora son amo”

Malek

Al principi de la obra és el segon més important de la tripulació però Saïd li treu aquest càrrec perquè veu que li pot treure la capitania....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS