Mar i cel

Páginas: 4 (905 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014
TEMA DEL LLIBRE
La idea central que l'autor transmet és una observació sobre com dues persones de creences diferents són capaces d'estimar-se, deixant a una banda les seves diferencies, com seriaen aquest cas la seva religió i la seva manera de viure.
ARGUMENT
Primer acte
Per a començar es fa una petita introducció situant els fets que desprès marcaran l'obra, l'expulsió dels moriscos.En el primer acte uns pirates musulmans tenen presos a unes persones cristianes, d'alts càrrecs a Espanya. Els pirates els tenen a tots ells com a un botí, però entre aquest botí hi ha dones, donesque els pirates volen per a jugar i just quant ja estaven a punt de passar-ho bé, just arribà el capità, Saïd, al veure-ho s'enfadà i agafa a una de les dones ferides i se l'endugué per curar-la.Mentre el capità dormia, la noia ja estava recuperada, intentà matar-lo però just en aquell moment va entrar un pirata que evitar que el matés. Després d'estar discutint ell li explicà la seva històriade quant era petit i de perquè va acabar exercint com a pirata (a l'obra en aquest moment es pot apreciar un indici de que hi haurà amor entre aquests personatges, Saïd i Blanca).
Ella enfadadatorna amb els altres i replica el per què de la seva expulsió.
Els pirates es posen en contra del capità a causa d'un traïdor i avisen de que hi ha terra a la vista.
Segon acte
Els cristiansaprofitant aquell mal moment van organitzar un complot contra els pirates per a ells poguer ser alliberats, aconsegueixen matar dos pirates i intenten matar a Saïd però Blanca que l'estima intervé idecideix suïcidar-se clavant-se un punyal al cor si Saïd mor. Al final arriben a un acord però per darrere Saïd es ferit i mort i Blanca com havia dit es clava el punyal i també mor.
ASPECTESINTERESSANTS A RESALTAR
4.1 Què creieu que vol dir el títol de l'obra Mar i cel ?Doneu una resposta argumentada amb exemples del llibre.
El títol de l'obra Mar i cel es una metàfora que fa l'autor amb els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS