Mar i Cel

Páginas: 3 (620 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Trajectòria biogràfica
Va nèixer l'any 1845 a Santa Cruz de Tenerife, fill de Agustí Guimerà, que era un comercial del Vendrell que distribuia vi a les Canàries i de Margarita Jorge, era una noiad'estrat humil.
Al 1853 quan Guimerà té 7 o 8 anys els seus pares es traslladen a Catalunya per raons de negoci i fixen residència al Vendrell, que és on hi havia la casa pairal d'Agustí Guimerà. Ésllavors quan Guimerà aprèn el català. Guimerà viurà a Barcelona per estudiar els escolapis, no estudia cap carrera universitària.
D'adolescent torna a viure a la seva vila i té inclinació per leslletres.

La situació familiar és tan furgada que Guimerà es permet començar la carrera d'escriptor
sense treball fix. Als 25 anys viu definitivament a Barcelona incorporat al nivell de larenaixença.

Al 1871 va ser un dels fundadors de la revista “ La Reinaxença “ ( revista que va donar nom al moviment ) era director de la revista fins al 1903.

A partir de 1875 comença a cursarals jocs florals i guanya un excèsit i l'any següent va guanyar la flor natural. Al 1817 arriba al triomf en acumular la viola i l'anglentina i es anomenat Mestre en Gai Saber.

La poesia tendeix aser narrativa i partiòta dins dels cànons estètics del romanticisme però Guimerà es conegut pel teatre, que no es manifesta fins als 34 anys.

1ª obra: Gal·la Placídia ( 1879 ) Una emperatriu romanaes segrestada pels visigods. Es va casar amb el cap del visigods anomenat Ataülf. Estableixen el regne a Barcelona. És un precedent de Mar i Cel, tracta l'amor entre dos persones de diferentscultures.

Activitat política: Va ser un ferm defensor de la llengua i dels drets nacionals de Catalunya i ho expressa a travès de discursos. És va convertir en un dels representats del catalanismepolític.

1885: Va participar al Memorial de Greuges que era un text que els intel·lectuals empresaris van lliurar a Alfons XIII, era un conjunt de reivindicacions polítiques i econòmiques.
Tambè va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS