mar i cel

Páginas: 2 (358 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2014
David
Català

Critica a Mar i Cel

La companyia teatral, especialitzada en musicals, Dagoll Dagom representa al Teatre Victòria l'obra de d'Àngel Guimerà "Mar i Cel" per celebrar els seus 40anys. És la tercera vegada que reestrenen aquesta història de pirates.

La història explica com uns corsaris musulmans tenen presos a un grup de cristians. El capità dels pirates és Saïd, qui depetit va ser expulsat del país després de veure com assassinaven als seus pares. Ara solca els mars servint la seva venjança. Però dins del grup de cristians hi ha una dona, Blanca.

L'obra escrita perÀngel Guimerà en 1888 és un dels drames romàntics per excel·lència de la literatura catalana, el nostre Romeo i Julieta. Un segle just després Dagoll Dagom va encarregar a l'escriptor Xavier Bru deSala perquè la adaptés per al teatre. El resultat es tracta d'una obra musical amb molt bones veus, agafant tots els tons, greus i aguts, dels barítons a les més líriques.

L'equip ha aconseguit ambaquesta nova versió un muntatge audiovisual impresionant. Les projeccions de fons atorguen una profunditat que millora molt la cualitat de l'obra (encara que tenien un escenari bastant reduït),aquest fons va mutant, amb el palau reial de Felip III o amb el soc o amb el mar o a l'escena en que l'escenari es transforma en un malson de Blanca, però per sobre de tots l'emblema de la funció es elvaixell. Construït per Montse Arenós i Isidre Prunés, el vaixell pirata és majestuós, movent-se de dreta a esquerra i girant sobre si mateix donant l'impacte necessari al públic.

Però el merit es perels actors i l'orquestra van fer un treball molt bo al llarg de l'obra. Tots els actors son catalans hi ha però una excepció notable i sorprenent. Blanca és Anna Sant Martí, una actriu gallega de veuclara i amb un catala molt precís. Al costat de la noia està Roger Berruezo, Saïd, el capità corsari. En aquest cas, Berruezo (qui ja havia estat a "Cop de Rock", també de Dagoll Dagom) va tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS