marc

Páginas: 4 (796 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2014
ARQUITECTURA ROMANA: El colisseu:

1)Situa l’edifici cronològicament i en el seu context històric.
2)Enumera 5 característiques generals de l’art romà.
3)Identifica i descriu el tipus deplanta,els elements sustentats i de suport i els materials.
4) Explica la funció i la significació d’aquest edifici.
5)Menciona la influència en altres construccions en el futur. Busca informació gràficadels següents conceptes:columna toscana i ordre compost.


1) El Colisseu és un amfiteatre de Roma que es va construir al segle I d.C.
Durant el període Imperial, a partir de la segona meitat delsegle I aC. L’expansió territorial provoca la crisi de la República. Hi havia conflictes i guerres civils a Roma. Després de la mort de Cèsar, assassinat per part dels partidaris del la República, elseu besnét Octavi va vèncer els seus rivals a la Guerra Civil. L’any 27 aC el senat li va concedir el títol de August “Escollit pels deus”. Octavi August va inaugurar un nou sistema de govern,l’Imperi (30 aC – 14 dC). L’emperador concentrava tots els poders en la seva persona.
Al llarg dels segles I i II dC l’imperi va arribar a la seva màxima expansió i prosperitat, és el període conegut com elde la “pax romana” en el qual hi va haver pocs conflictes.
Pel que fa a l’art, entre els segles I i III dC es pot considerar com l’època del classicisme romà, amb una revifada de les influènciesgregues.
Aquesta obra pertany al segle I, per tant dins d’aquesta etapa de pocs conflictes que permeten els emperadors destinar recursos a la construcció d’obres públiques. El Colisseu encarregat perFlavi però inaugurat per Tit i acabat per Domicià.





2)
. Hi predomina l’arquitectura,majoritàriament civil que es centrava en les obres públiques (arcs de triomf,ponts,aqüaductes,termes iedificis destinats al lleure)
. La pintura i l’escultura s’adapta al tipus d’arqitectura
. Sobresurt l’urbanisme ,ja que es va traçar un model de ciutat que es repetirà al llarg de tot l’imperi....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marcados Por Las Marcas
  • Marco
  • Marcas
  • La Marca
  • Marce
  • marcas
  • marca
  • Marca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS