Marcel Duchamp

Páginas: 4 (961 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014
Marcel Duchamp (Blainville-Crevon, 28 juliol 1887 - Neuilly-sur-Seine, 2 de octubre de 1968) és un pintor, artista i home de lletres, francès.
Considerat per molts com l'artista més important delsegle XX. Inventor del ready-made ​​enfocament, artístic que té una gran influència en els diversos corrents de l'art contemporani. Coneixem el ready-made com l'art creat a partir de l'ús nodisfressat, però sovint modificat, d'objectes que normalment no es consideren artístics i tenen una funció mundana i utilitària.
Per tant, és vist com el precursor i herald d'alguns dels canvis més radicalsen l'art des de 1945. És considerat un dels primers o fins i tot el primer a ser capaç de qualificar com a "obra d'art" qualsevol objecte, només afegint el seu nom a la mateixa. També, d'acord ambmoltes proves que es dediquen, va ser la inspiració per a moltes corrents artístiques com el Pop Art, el Neodadaisme, l’Optical art i l’art cinètic .
A causa de la seva influència en el món de l'artactual, la seva obra no deixa indiferent a ningú, les interpretacions són variades (múltiple, obert, no tancat). Si un està a favor o en contra: aquest treball sembla en perpetu esdevenir.

IDEA:Totes les seves obres provenen d’unes idees pròpies. Buscant sempre la provocació per tal de evocar el seu art a primera línia de foc dins de la ment de la gent, ja sigui per a bones critiques o malescritiques. Busca el fet de ser recordat per aquesta espècie d’art de protesta generant un desconcert sobre el que considerem art. Una crítica a aquest concepte d’art que ha vegades la gent relaciona ambla bellesa, un concepte molt relacionat a escultors, pintors... Duchamp busca una provocació on ens posa a prova a partir d’agafar un orinal, cap girar-lo i signant una marca d’autor. Només ambaquest fet l’objecte reacciona amb una transformació, perd la seva funció i es transforma en una font la qual passa a tindre la denominació d’obra d’art a partir de la denominació de propietat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marcel Duchamp
  • marcel duchamp
  • Marcel duchamp
  • Marcel Duchamp
  • LA FUENTE
  • Marcel Duchamp Breve Resumen
  • Marcel duchamp pic
  • La Fuente De Marcel Duchamp

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS