Marco Vipsanio Agripa

Páginas: 2 (330 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2015
MARC VIPSANI AGRIPA
Marc Vipsani Agripa ( 63 a. -12 a. C.) va ser un important general i polític romà Fou fill de Lucius i descendia d'una família poc coneguda. Als 20 anys va estudiara Apol·línia (Il·líria), juntament amb el jove Octavi.. Va ser amic íntim, col·laborador, general i encarregat dels assumptes militars d'Octavi, el futur emperador César August. També va ser elresponsable de molts dels èxits militars d'aquest entre els quals destaca la victòria naval de la batalla d' Accio contra Marco Antonio i Cleòpatra VII d'Egipte.
A la mort de Juli Cèsar, el 44 aC,Agripa va aconsellar a Octavi d'anar corrent a Roma. Octavi el va prendre amb ell i li va encarregar de rebre el jurament de fidelitat de les legions que s'havien declarat al seu favor. El 43aC li va encarregar de perseguir Gai Cassi Longí, un dels assassins de Juli Cèsar.
Va començar la seva política ocupant el càrrec de Tribu de la plebs. Destacà així per la seva capacitat militar ipolítica, i per les construccions amb què va embellir la ciutat de Roma. També es conegut per la seva faceta com escriptor (tot i no conservar cap obra seva) així com pel mapa del món antic queva elaborar amb les dades obtingudes durant els seus viatges.
Es diu que Mecenes va aconsellar a August vincular-se a Agripa encara més mitjançant un enllaç matrimonial. Agripa es va divorciarde Marcela per casar-se amb una de les filles d'August, Julia la Major, en 21 a. C. Julia era la vídua de Marcelo, i posseïa una gran fama tant per la seva bellesa, com per la seva conductaindecent.
Agripa va tenir diversos fills amb diferents esposes:
Primera esposa, Cecilia Àtica (Pompònia) Vipsània Agripina (primera esposa del Emperador Tiberi).
Segona esposa, ClaudiaMarcel·la la Major: Vipsania Marcela
Tercera esposa, Júlia la Major (filla d'August): Caius, Vipsania Júlia o Julia la Menor, Lucius, Agripina la Major (casada amb Germànic), Pòstum Agripa .
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mausoleo Marco Agripa
  • Pateon Agripa
  • El Panteón De Agripa
  • El panteon de agripa
  • panteon de agripa
  • panteon de agripa
  • El Panteón De Agripa.
  • Agrip

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS