Margarita Salas

Páginas: 2 (491 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
Margarita salas
1)Vida: Margarita Salas Falgueras, bioquímica española, que va naixer el 30 de novembre de 1938 en Canero, Asturies. Filla de un important psiquiatra Asturia.
Licenciada en CienciesQuimiques per la Universitat Complutense de Madrid, va publicar més de 200 treball cientifics. Fou discipula de Severo Ochoa, amb el que treballa en els EEUU després de fer-lo amb Alberto Sols enMadrid. Casada amb el també científic Eladio Viñuela, el dos es van encarregar de impulsar la investigació espanyola en el camp de la bioquímica i de la biología molecular.
En la actualitat, treballaen el Centre de biología Molecular "Severo Ochoa",centre de investigacio mixte del CSIC i de la Universitat Autonoma de Madrid, on investiga al virus Bacteriofago Phi29, el qual infecta una bacteria nopatógena, de gran utilitat en la investigación biotecnológica.
2)Aportacions a la ciencia:
Un del treballs més reconeguts fou el descobriment del novedos mecanismo que utilitza un bacteriófago,per replicar el seu material genetic.
Ha sigut en el camp de la enziomologia i en el coneixement dels mecanismos de trasmisio de la informacio genética, particularment la replicació del ADN, i hatingut una influencia decisiva en el naixement i desenvolupament de la biología molecular en Espanya.
Fou la primera científica en investivar sobre la biología molecular a Espanya, la primera dona eningresar en 1988 en la Real Academia de Ciencies, i tambe en pressedir el Institut de Espanya, organismo que agrupa a la totalitat de les Reals Academies Espanyoles.
Es ademés la segona dona que pertanyal Consell Cientific de la European Molecular Biology Ornanization.
Destaca tambe el seu esforç per ampliar la escola espanyola de biología molecular, ja que ha dirigit més de trenta tesis doctorals,i te cuasi 300 publicacions en revistes internacionals de primera fila.
Ha realitzat llabors de assessorament en destacades institucions, publiques i privades, dedicades a la promoció o la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • margarita salas
  • Ensayo Margarita Salas Biologia
  • Biología molecular: Margarita Salas
  • Biografía Margarita Salas
  • Margarita Salas
  • CONFERENCIA DE MARGARITA SALAS
  • Parafrasis Del Ensayo Leyenda Y Color De Margarita De Mariano Picon Salas
  • Margarita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS