Mari cel

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
Mar i cel
Nom de l’obra: Mar i cel, una obra teatral, es una tragèdia romàntica, es estrena per primera vegada en els anys 1980 i el corrent literari va ser el romanticisme.
Autor:  ÀngelGuimerà (1845-1924): L'objectiu d'aquesta obra per Àngel Guimerà es expressar el que per ell va ser important en la seva vida, els seus pares que eren de llocs diferents, la seva mare era canària i el seupare era català . També hi va influir molt el seu amor impossible, Maria.
Circumstancies històriques: L'expulsió del regne d'Espanya de 300.000 moriscos decretada per Felip II el 1609 .
Breuargument de l’obra: El rei Felip ll va fer fora als 300.000 moriscos que vivien en Espanya. L'acció passa el 1629 20 anys després. Saïd és el capità d'un vaixell de pirates musulmans, que han fetpresoners a un grup de cristians després d'assaltar la seva nau. Els presoners van ser Blanca del qui s’enumerarà en Saïd, juntament amb el seu pare Carles, el seu cosí Ferran, el capità del vaixell cristiài les noies que els acompanyaven. El Saïd vol venjança perquè els cristians van matar el seu pare musulmà i a la seva mare que vivien en Espanya .
Al final Joanot, un cristià renegat, company delsmusulmans, decideix alliberar els presoners, que es fan amb el control del vaixell i maten als pirates. Carles, el pare de Blanca, renega que la seva filla estima a un musulmà i dispara a Saïd.Aleshores,  la Blanca es va clavar la creu a ella mateixa.
Personatges principals:
Blanca: És la protagonista de l'obra juntament amb Saïd. És cristiana i està presonera en el vaixell. Que s’enamora d’enSaïd
Saïd: És el capità del vaixell musulmà. Que s’enamora de Blanca (dur al principi però .
Carles: És el pare de Blanca 
Ferran: És el cosí de Blanca. vol casar amb Blanca.
Joanot: És uncristià que està amb la tripulació del vaixell musulmà, el traïdor.
Hassen: És l'home de confiança de Saïd
Lloc i temps: l’acció passa en el vaixell en 1629.




Conclusió:
M ‘agradat molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comparació Maria Rosa I Mar I Cel
  • Los Celos
  • CELA
  • Celos
  • Los celos
  • Celos
  • el celo
  • Celos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS