Maria angels anglada

Páginas: 3 (684 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2012
Maria Àngels Anglada
Maria Àngels Anglada va néixer a Vic al 1930 i morí a Figueres el 1999 enterrada al petit cementiri de Vilamacolum. Fou llicenciada en Filologia Clàssica per la Universitat deBarcelona i coneixedora del món clàssic. És a la Universitat de Barcelona on coneix un company de classe que esdevindrà el seu marit, Jordi Geli Aguadé. Va conrear gèneres com la poesia, la narrativa,la crítica literària i l’assaig literari. Col·laborà en diverses publicacions periòdiques. Les seves novel·les més conegudes i destacades son El violí d’Auschwitz, elogiada tant per la crítica compel públic, i Quadern d’Aram.
L’obra
La geografia literària de Maria Àngels Anglada es mou entre dues planes: la de Vic i la de l’Empordà.
De Vic era Jacint Verdaguer, una figura literària presenten la vida i l’obra d’Anglada des dels seus inicis. Durant els anys de formació professional és on publica els seus primers poemes, en la revista Ausona, de Vic, i son els anys dels primers premis depoesia al concurs de Cantonigròs . Després de la carrera, Anglada ensenyà durant tres cursos matèries de lletres fins l’any del seu casament i el naixement de les seves tres filles. Anglada reprendràles classes l’any 1964. Aquest any és també l’any de represa de l’escriptura de la poesia.
Comença a escriure crítiques literàries en revistes com ara El pont o Canigó. Treballa sobre la influènciadel mite grec en la poesia catalana
Participa en recitals poètics, en l’Assemblea de Catalunya a l’Alt Empordà. Es compromet amb el seu país, amb la seva terra, amb la seva gent i amb la sevallengua. Un compromís que no abandonarà mai.
L’any 1978 publica amb el seu marit Memòries d’un pagès del segle XVIII. El 1981 apareix el recull de narracions No em dic Laura.
El dolor per la mort del seugermà a final de 1985 s’acreix amb la mort del seu marit a inicis del 986. Troba consol en la família, en la literatura, que no deixa de conrear, en els clàssics grecs i llatins, que no deixa de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El violí d'auschwitz, de maria àngels anglada
  • Guia De Lectura. Maria Angels Anglada. Quadern D'Aram
  • Citacions que reflexen epoques historiques a quadern d'aram, de maría angels anglada
  • Angels
  • Business Angels
  • Teen Angels
  • business angels
  • bussines angels

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS