maria montessori

Páginas: 5 (1052 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2015
BIOGRAFIA:
Maria Montessori va néixer el 31 d'agost de 1870 a Chiaravalle, província d'Ancona, Itàlia, en el si d'una família burgesa i catòlica. Els seus pares van ser Renilde Stoppani i Alessandro Montessori, militar de professió i home molt estricte; però, en la seva família es reconeixia el dret a certa educació de la dona.
Va estudiar enginyeria als 14 anys, després va estudiar biologia ifinalment va ser acceptada a la Facultat de Medicina a la Universitat de Roma "La Sapienza". El seu pare es va oposar al principi però tot i això va acabar graduant-se al 1896 com la primera dona metge a Itàlia. Va ser membre de la Clínica Psiquiàtrica Universitària de Roma. Més tard, va estudiar antropologia i va obtenir un doctorat en filosofia, època en la qual va assistir a un dels primerscursos de psicologia experimental, i va desenvolupar la seva pròpia classificació de malalties mentals.
Quan es van unificar les províncies italianes i es va independitzar Itàlia, hi va haver un deteriorament en la situació econòmica del país. En aquest moment, s'interessa per les condicions socials, especialment de les dones. Maria Montessori participa en dos congressos internacionals per a dones:un celebrat a Berlín el 1896 i un altre a Londres el 1900 on va parlar de les dones i dels nens, emfatitzant les repercussions i les condicions de vida que tenen sobre la societat. Al 1898, en un congrés a Torí (Itàlia) va exposar la importància de l'educació i atenció a nens amb deficiències mentals i va plantejar la relació entre l'abandonament infantil i el desenvolupament posterior de ladelinqüència.
Entre 1898 i 1900 va treballar amb nens considerats pertorbats mentalment. Es va adonar que aquests nens tenien potencialitats que, encara que estaven disminuïdes, podien ser desenvolupades i que eren dignes d'una vida millor sense representar una càrrega per a la societat. En aquest moment va decidir dedicar-se als nens durant la resta de la seva vida. Va observar als nens d'unainstitució per a nens "ineducables" jugant amb les engrunes del menjar, perquè no hi havia cap objecte més en el lloc. Va veure que no les menjaven, sinó que les manipulaven i es va adonar que el que els feia falta eren objectes per manipular, que l'ésser humà té necessitat d'activitat, de realitat, de conrear la seva intel·ligència i personalitats.


INFLUÈNCIA I VIGÈNCIA ACTUAL:
El mètodeMontessori és un mètode educatiu ideat per la Dra. Maria Montessori a principis del segle XX.
Inicialment es va concebre per a infants amb discapacitats mentals, però es començà a aplicar en nens normals el 1907 a la Case dei Bambini de Roma. Aquest mètode parteix dels principis de llibertat, autonomia i independència (amb interdependència). El sistema es basa a oferir als infants un ambient preparatespecialment per a satisfer les seves necessitats de desenvolupament. Dins d'aquest espai hi ha uns determinats materials de totes les àrees curriculars (matemàtiques, llengua, biologia, zoologia, geografia, música, arts plàstiques...) i un mestre/a guia l'infant cap al seu camí d'aprenentatge.
Actualment el mètode Montessori es fa servir a milers d'escoles a tot el món i també es va anar introduintpoc a poc a Catalunya.
Alguns exemples d’aquestes escoles són:

- L’ESCOLA INFANTIL MONTESSORI és una escola privada que es troba a Cambrils (Tarragona).
L’escola, va obrir per primer cop l’octubre de l’any 2000. Es va formar a partir d’una gran il·lusió per crear una escola activa, amb un currículum obert i flexible, proporcionant una identitat i un estil propi. La intenció d’aquesta escolaés la de poder treure el millor de cadascú i dels infants i així poder tenir un gran record d’una part molt important de la seva infància.
L’educació en el centre es basa en la “diversitat” ja que actualment vivim en una societat heterogènia i multicultural, tal  com es conforma actualment l’Europa dels pobles i els grups humans que la constitueixen. Ofereixen una garantia de futur de qualitat,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • maria montessori
  • María montessori
  • Maria Montessori
  • Maria montessori
  • María Montessori
  • Maria Montessori
  • Maria Montessori
  • maria montessori

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS