Maria rosa

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2011
Relació de personatges:

                                      Tomasa   OO      Quirze        -          Maria Rosa OO Andreu
                                                                                                           OO Marçal
Treballadors: Badori, Gepa, Calau, Xic

Comença quan els treballadors estan fent una carretera. Apareix en Badori buscant treball i l'acull a casaseva en Gepa.
En Gepa presenta al Badori la resta de treballadors, quan van a casa del Quirze i la Tomasa. Allà en Badori coneix la Maria Rosa que li parla de l'Andreu empresonat a Ceuta, acusatd'haver assassinat un capatàs per no pagar la quinzena. La Maria Rosa sempre té la esperança de que està viu, fins que finalment li arriba una carta que li confirma que l'Andreu ha mort. En Badori coneixiaa l'Andreu, es van conèixer quan feien la verema al mas. Allí es on es van enamorar l'Andreu i la Maria Rosa, primer es tenien com odi ja que l'Andreu la xinxava, un dia l'Andreu li va tirar un gotimde raïm al pit, ella se'l volia treure i sense voler el va rebentar, quedant tacada de raïm. Més endavant una de les treballadores li diu a la Mª Rosa que ha posat entre el raïm una agulla perquè sela clavi l'Andreu. La Mª Rosa avisa corrents a l'Andreu, ell no se la creu i continua aixafant el raïm fins que es punxa, la Mª Rosa li treu l'agulla, en aquell moment es van enamorar.
Paral·lelamenten la història els treballadors es queixen de que no cobren la quinzena i escriuen una carta als capatassos.
La Mª Rosa viu a casa de son germà en Quirze casat amb la Tomasa, l'acullen, però quanpassa el temps després de la mort de l'Andreu li diuen que es podria casar i així que la mantingui algun home. En Badori i el Marçal li van darrere.
La Mª Rosa no sap que ben bé que sent pel Marçal (relació d'amor/odi), en Marçal una nit es tanca a l’habitació amb la Mª Rosa i crida a tothom, així la Mª Rosa s'avergonyeix d'estar a sols amb un home a l'habitació i de nit, perquè la gent no mal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • rosa maria
  • Maria Rosa
  • Maria Rosa
  • María Rosa
  • Proyecto Inclusivo de Rosa Maria.
  • HISTORIA DE MARÍA ROSA MÍSTICA
  • Elementos Realistas Maria Rosa
  • Rosa Maria Glosario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS