maria

Páginas: 12 (2884 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2013
7. Dècada dels anys 80
7.1. Introducció
La moda disco va portar amb si peces extravagants plenes de lluentons, espatlles exagerades i molt cuir.
La moda dels anys 80 és potser una de les més recordades. El volum, els colors i les exuberàncies eren moneda corrent en vestir-se. Si durant els 70 les remeras s'usaven estretes i els pantalons solts, en els 80 això canviarien rotundament.
7.2.Dones
7.2.1. Estètica
Una dècada on l'estil va deixar de limitar-se solament al maquillatge, al pentinat i als complements. El que desitjaven les dones de l'època era destacar-se en els seus treballs, d'aquesta manera prevalia l'estil Yuppie. 
El cos havia de lluir natural i entrenat, així la gent rica explicava diàriament amb l'assistència del seu entrenador personal, això no solament estractava de mantenir un bon estat físic sinó d'un estil de vida que diferenciava als mes emprenedors. Si això no donava el resultat desitjat, recorrien a les cirurgies estètiques, que en aquesta època van augmentar considerablement. 
Els productes per no fer-se vell eren furor, tant és així que la medicina i la cosmètica van aconseguir una estreta relació. 
El permanent make up oferia una màgicasolució en segons i molt duradora. 
Amb tanta cura professional ja no es necessitava perdre el temps en maquillar-se. 
7.2.2. Pentinat
Els pentinats abundaven en rulos, permanents i serrells.
7.2.3. Maquillatge
El maquillatge era recarregat.
7.2.4. Roba de dia
Durant el dia les dones solament usaven tons naturals per maquillar-se, ja que podien lluir un cutis perfecte gràcies als tractamentsdermatològics. 
Les peces més emblemàtiques de la dècada van ser les remeras folgades i acolorides, freqüentment estampades i amb grans muscleres; també els pantalons ajustats; les armilles, les faldilles rectes i minifaldilles. Les dones es pujaven a sabates de taco alt i usaven quantitats de polseres. Els pantalons vaquers o jeans, també van ser protagonistes a causa que els tractaments deprerentat els feien lluir descolorits i chic. L'ús de colors era variat, encara que el blanc i el negre van tenir el seu gran moment.  
En aquests anys es difon molt la vestimenta de gimnàs, lleugera i informal com les calces, les polainas i les vinchas de múltiples colors. La moda dels 80 es va caracteritzar per ser ostentosa, excessiva en cadascun dels seus elements, per a alguns “de mal gust”. Quantal que a nosaltres respecta, l'excentricitat i la teatralització en el vestir són cautivants més enllà de l'estètica en si, és cridaner com a estudi de comportament o com a fenomen d'expressió en el mitjà social.
Els 80 també representa un punt d’inflexió en la història de la moda, on aquelles persones que no eren part de la indústria, comencen a familiaritzar-se amb conceptes com: “altacostura”, “super model”, “glamur”. Per aquella època solament un grapat de persones podien viatjar i mantenir fluïda comunicació amb Europa, sent els únics fins a aquest moment alfabetitzats en conceptes de la moda. Però a partir dels anys 80 és que la moda es “democratitza” i ja tots podien parlar amb propietat de Doble ela Macpherson, posar-se un vestit amb muscleres i encrespar-se el cabell al més purestil “Dinastia”. La moda va ser de tots, a partir d'aquí i fins ara. En aquesta època la moda es definia com a superficial i materialista i era lògic que això no trobava repercussió estètica immediata en el que va anar el context social dels vuitanta.
7.2.4.1. Tendencies
El luxe i l'ostentació es feien sentir a través de l'alta costura i de la mà d'alguns dissenyadors com Christian Lacroix, quereflectien el significat elitista de la moda. Calvin Klein i Giorgio Armani s'encarregaven de vestir perfectament a la dona per al treball. 
Madonna va imposar el seu estil amb pantalons, mitges de xarxa, leggings, tops crucifixos, guants sense dits i cadenes de strass, Michael Jackson va popularitzar les jaquetes, els pantalons de cuir i l'ús de tancaments.

Calia estar en forma i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Maria
  • Maria
  • Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS