Maria

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 5 de junio de 2012
Maria Àngels Anglada


Martí Pla-Giribert4C ESO
1-
Maria Àngels Anglada va néixer a Vic al 9 de març de 1930 i vamorir a Figueres el 23 d’abril de 1999, va ser una escriptora catalana llicenciada en Filosofia Clàssica a la Universitat de Barcelona, va conrear la crítica catalana, especialment als poetescatalans i italians, la poesia, la narrativa i els estudis clàssics especialment els mites grecs com Zeus i Apol·lo.
De la seva obra crítica cal destacar Aproximació a la poesia de Salvador Espriu, dinsSalvador Espriu en els seus millors escrits (1974) i Viatge a Ítaca amb Josep Carner (1982). Juntament amb el seu marit Jordi Geli va editar la Memòries d’un pagès del segle XVIII (1978), escrites perSebastià Casanovas i Canut. Alguns dels premis que va guanyar són: Premi Josep Pla amb Les Closes (1978), Premi Lletra d’Or i Premi de la Crítica de narrativa catalana amb la novel·la Sandàliesd’Escuma, el Premi Novel·la de l’Any (1995) i el Premi Octavi Pellissa.

2-
Aquest llibre m’ha agradat ja que m’ha fet adonar-me’n de lo malament que tractaven els jueus i de les condicions de vida quetenien, els nazis els tenien en camps de concentració explotant-los i fent-los treballar amb unes condicions infrahumanes, ells els jueus havien de complir les seves ordres sinó volien acaba morts,d’altre banda els nazis vivien com reis sense treballar i menjant el que els hi venia de gust. Per mi el que em va sobtar més i el que vaig trobar més dur de la novel·la és quan agafen a en Daniel i a dosjueus més i els vesteixen amb roba molt bona, ells es pregunten de on ve tot allò i desprès veuen que és per fer publicitat del camp i els fan somriure per fer-los fotos, amb títols com “Cada un a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Maria
  • Maria
  • Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS