Maria

Páginas: 6 (1346 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2013
RECORRECUT PER LA CIUTAT DE MAÓ

FORTALESA DE LA MOLA:
És una mena de castell que va ser consrtuït en el segle passat per substituir l’enderrocat Castell de St. Felip de l’altre costat del port. Posteriorment va ser utilizat de presó, famosa a tot arreu, després i, fins fa poc, va ser un quarter militar.
La Fortalesa de la Mola es va construir entre 1848 i 1875 per defensar l'illa del'amenaça britànica de tornar a envair Menorca per utilitzar com a base defensiva contra els francesos.
La situació estratègica de l'illa, a la cruïlla de les rutes marítimes de la Mediterrània, va ser una font de disputes des del final de les guerres napoleòniques el 1815.


LLATZARET:
Era una península i ara és una illa amb unes instal.lacions sanitàries molt grans on hi passaven quarentena elsviatgers que procedien d’altres terres abans de ser autoritzats a desembarcar en territori d’Espanya, per tal de prevenir que encomanassin epidèmies i malalties a la població.  
Abans que es construís dit Llatzeret ja existia dins el port de Maó un petit illot anomenat Illa de la Quarantena precisament perquè serví de Llatzeret a partí de 1490. 



ILLA DE REI:
Comenten que aquí varomandre part de les tropes del rei Alfons III l’any 1287 mentre esperaven l’arribada a l’altra contingent de vaixells i els musulmans manorquins els vigilaven des de terra. Durant la dominació britànica, en el segle XVIII s’hi va construir un gran hospital per a la tropa britànica, l’empraven tant els soldats de l’illa com els que arribaven amb els vaixells d’altres llocs.
L'Illa del Rei ésun illot de 41.177 metres quadrats situat al Port de Maó, davant del Poble d'es Castell (al Sud) i de cala Llonga (al Nord), a Menorca.


CASTELL DE SANT FELIP:
Va ser una gran fortalesa que van començar els espanyols i que els britànics van convertir en una de les millors d’Europa per tal de protegirel seu domini del port i de l’illa en general. Posteriorment seria l’escenari d’un llargenfronament entre les tropes espanyoles i franceses en contra de les angleses que resistien heroicament. Un cop vençuts els anglesos però reconegutnel seu valor, els espanyols la van enderrocar.
El Castell de Sant Felip es una fortificació al costat sud de la desembocadura del port de Maó que va ser aixecat per ordre de Felip II, a mitjans del segle XVI.


LES URBANITZACIONS DE L’ALTREBANDA:
El darrer exemple de transformació de la geografia menorquina és la presència de xalets, piscines, carrers, dedicats a allotjar els consumidors de la tranquil.litat i el clima de Menorca, procedents de llocs llunyans per mitjà dels transports moderns i durant un temps de vacanses anualls que abans no existien.


ESTACIÓ NAVAL: Instal.lacions militars de l’armada espanyolaencara en ús. Sembla que properament seran reconvertides en usos comercials ja que la seva funció per a la guerra no sembla tan important en una Europa actual en pau i què, en tot cas, els portaavions fan una funció semblant. La seva funció era la de servir als vaixells de guerra per a qualsevol circumstància: reposar,subministrament de munició, arranjaments, control naval de l’illa, etc.
L'any 1708es va construir una base naval per cobrir les atencions i necessitats de l'Armada Britànica, de la qual s'aprofitaria la Marina de Maó.


EL CARME: És el claustre d’un convent de frares carmelites, construït la segona meitat del XVIII. Aquests frares es dedicaven a l’ensenyament, per tant, devia ser més d’un convent una de les primeres escoles de Maó. Quan el van haver d’abandonar,va ser atrogat a l’Ajuntament que el va emprar des de llavors com a mercat, a la primera planta hi va haver també el jutjat, la presó i una escola. Actualment s’ha rehabilitat com a nou mercat, el pati és un lloc per a espectacles i als pisos hi ha diferents dependències que aprofiten la seva grandària per a usos culturals: Conservatori de Música, escola de cursos municipals, Museu Hernández...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Maria
  • Maria
  • Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS