Marie Curie en CATALÀ

Páginas: 2 (265 palabras) Publicado: 8 de septiembre de 2013
 MARIE CURIE

Maria Sklodowska va néixer el 7 de novembre de 1867 a Varsòvia, la capital de Polònia.
Curie va morir prop dela ciutat francesa de Salanches el 4 de juliol de 1934 a conseqüència d'una leucèmia, deguda segurament a l'exposició massiva a la radiació durant el seu treball.Amb el seu marit van estudiar els materials radioactius i en particular l'uranita, que tenia la curiosa propietat de ser més radioactiva que l'urani que s'extreiad'ella. L'explicació lògica va ser suposar que l'uranita contenia traces d'algun element molt més radioactiu que el propi urani. Després de diversos anys de treballconstant, a través de la concentració de diverses classes d'uranita, van aïllar dos nous elements químics. El primer el van batejar amb el nom de poloni en referència al seupaís natiu, i l'altre, radi a causa de la seua intensa radioactivitat. Amb una actitud desinteressada no patentà el procés d'aïllament del radi, deixant-lo obert a lainvestigació de tota la comunitat científica.
L'any 1903 fou guardonada amb el Premi Nobel de Física, amb Pierre Curie i Henri Becquerel, en reconeixement alsextraordinaris serveis rendits en les seues investigacions conjuntes sobre els fenòmens de radiació descoberta per Henri Becquerel.
L'any 1911 va rebre el Premi Nobel deQuímica en reconeixement als seus serveis en l'avanç de la química pel descobriment dels elements radi i poloni, l'aïllament del radi i l'estudi de la naturalesa icompostos d'aquest element.
Fou la primera persona a la qual se li van concedir dos Premis Nobel en dues categories diferents, únicament igualat per Linus Pauling.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marie Curie
  • Marie Curie
  • Marie curie
  • Marie curie
  • Marie Curie
  • Marie Curie
  • MARIE CURIE
  • Marie curie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS