Marie Curie i Meyer

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Marie Curie (Posterior a la taula periòdica de Mendeleiev):

Marie Curie va néixer el 7 de novembre de 1867 a Varsòvia (Polònia), filla d’un professor de física.
En 1891 va partir cap a Paris iallà va matricular-se a la Universitat de la Sorbona on va finalitzar els seus estudis de física amb el número 1 de la seva promoció.
Al 1894 va conèixer a Pierre Curie amb qui es casaria i tindriados filles, una de les quals també guanyaria un premi Nobel de química per l’obtenció de nous elements radioactius.
Marie estava interessada en els recents descobriments dels nous tipus deradiació (raigs X i la radiació invisible de l’urani). Gràcies a les tècniques piezoelèctriques inventades pel seu marit, Pierre, va mesurar les radiacions a la pechblenda, un mineral que conté urani. Vadescobrir que les radiacions eren més fortes que les del propi urani i es va adonar que havien d’existir elements desconeguts, encara més radioactius que l’urani. Marie va ser la primera en utilitzar elterme “radioactiu” per descriure els elements que emeten radiacions quan es descomponen en nuclis.
Al 1898 el matrimoni va enunciar el descobriment de dos nous elements: el poloni (Marie li va donaraquest nom en honor al seu país d’origen) i el radi. Durant els 4 anys següents van tractar una tona de pechblenda, de la que van aïllar una fracció de radi d’un gram.
A 1903 concedeixen el PremiNobel de Física pels descobriments dels elements radioactius a la parella Curie i el comparteixen amb Becquerel. Després de la mort de Pierre, Marie guanya el segon Nobel, el de química, per les sevesinvestigacions sobre el radi i els seus compostos.

Julius Lothar Meyer (company de Mendeleiev):
Julius Lothar von Meyer va ser un químic alemany contemporani i competidor de Dimitri Mendeléievper elaborar la primera taula periòdica dels elements químics.
Va néixer a Varel, Alemanya, en el 1830. Va estudiar Medecina, Física matemàtica i Química a les universitats de Zurich, Würzburg,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hipatia De Alejandria I Marie Curie
  • Marie Curie
  • Marie Curie
  • Marie curie
  • Marie curie
  • Marie Curie
  • Marie Curie
  • MARIE CURIE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS