Marie Curie

Páginas: 2 (490 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2015
Marie Salomea Skłodowska-Curie
Primeres incursions al món de la ciència
343344524638000Al 1891Marie es va inscriure a la Facultat de Ciències Matemàtiques i Naturals de la universitat deSorbona. A partir d’aquest moment va passar a dir-se Marie Sklodowska.
El 1893 aconsegueix la llicenciatura de Física, un any després obté la de Matemàtiques. Per finançar els seus estudis, va haver deacceptar una beca. En 1894 va conèixer el seu futur marit i company de treball Pierre Curie. El matrimoni es va estendre fins 1906, un total de 11 anys, El 1895 es van descobrir els rajos X i el 1896 laradioactivitat natural. Marie Curie va basar la seva tesi doctoral en aquests descobriments.
Doctorat
El següent objectiu de Marie despès de la doble titulació era la realització d’un doctorat. Finsara, només Elsa Neumann l’havia aconseguit.
Marie i Pierre van decidir que el tema de la seva tesi seria centrar-se en els estudis de Henri Becquerel, que havia que l’urani transmetia uns rajos denaturalesa desconeguda (radioactivitat). Aquest treball estava relacionat amb els descobriments dels rajos X per part de Wilhelm Röntgen. Marie es va interessar pels seus treballs i amb l’ajuda del seumarit va decidir investigar la naturalesa de les radiacions de l’urani.
Premis i descobriments
Marie i Pierre van estudiar les fulles de radioactivitat, en particular de l’urani en forma depechblenda, que constava de propietats radioactives més altes que les de l’urani que s’extreia d’ella. L’explicació va ser dir que el pechblenda contenia restes d’algun element molt més radioactiu quel’urani.
També van descobrir que el torio podia produir radioactivitat. Després d’anys de treball constant, a partir del pechblenda, van aconseguir aïllar dos nous elements químics. EL primer, en 1898 founomenat Poloni (per causes polítiques) i el segon fou nomenat Radi (Ra) degut a la seva radioactivitat. Durant aquests intensius anys de treball, Pierre era l’encarregat de subministrar tot el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marie Curie
  • Marie curie
  • Marie curie
  • Marie Curie
  • Marie Curie
  • MARIE CURIE
  • Marie curie
  • Marie Curie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS