Marie Taglioni

Páginas: 6 (1254 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
INDEX

* INTRODUCCIÓ Pàg.1
* BIOGRAFIA Pàg.2
* APORTACIONS MUSICALS Pàg.4
* CONCLUSIONS Pàg.5
* BIBLIOGRAFIA Pàg.6

INTRODUCCIÓ

Marie Taglioni va ser la màxima estrella del romanticisme en el ballet.
El romanticisme (1800-1890) és potser l’època més brillant per la música perquè per primera vegada aquesta brilla per sobre de la resta d’arts.
Pel que fa a la dansaes desenvolupaven arguments on els protagonistes eren nimfes, prínceps o deesses. En aquesta època el ballet continuava sent un element molt important sobretot en la gran òpera on visualment ajudava a donar-li espectacularitat a la peça i moltes vegades estava integrat en l’argument de l’òpera.
L’obra que va iniciar a Marie Taglioni en el ballet va ser  “La Sílfide” obra que va inaugurar l’eraromàntica en el ballet. Aquesta obra va portar a l’èxit a Marie amb la seva interpretació com a protagonista.
Amb “La Sílfide” , Marie Taglioni, es va convertir en una de les primeres dones que va ballar sobre les puntes dels peus.
Al mateix temps va introduir el tutú romàntic i el cosset ajustat, vestimenta que es va convertir en la indumentària clàssica femenina del ballet del segle XIX..BIOGRAFIA

Marie Taglioni va néixer el 23 d’Abril de l’any 1804 a Estocolm - Suècia, i va morir el 24 d’Abril de l’any 1884 a Marsella - França.
Va ser una ballarina europea,es va instruir amb el seu pare,Filippo Taglioni (1777-1871) coreògraf i ballarí italià. Marie va fer un debut a Viena a l’any 1822, en el ballet del seu pare La Sílfide,presentat en l’Opera de Paris a l’any 1832.Va serla protagonista d’aquesta obra quan el tenor Adolphe Nourrit va quedar impressionat amb la jove ballarina; pocs mesos després li va oferir al pare de la ballarina el llibret per a un nou ballet, anomenat La Sylphide.
*Adolphe Nourrit: primer tenor de l’Opera de parís.
Aquesta obra explica la història de James, un jove escocès ja promès, estimat per una sílfide a la qual només ell pot veure. Eldia del seu casament, ella s'apodera de l'aliança de la núvia i va a amagar-se al bosc. Ell la persegueix oblidant-se de la seva promesa. Allà James es troba amb una vella bruixa a la qual havia denunciat temps enrere i que, desitjosa de venjar, li ofereix un vel amb què, segons ella, podria capturar la sílfide. El vel, però, està enverinat, en caure sobre la sílfide fa que perdi les seves ales i lavida. Profundament entristit, James, s'albira a la seva antiga núvia en la distància casant-se amb el seu rival.
A més a més ella es va convertir en una de les primeres en ballar en Pointe.
*Pointe : Moviment que consisteix en posar-se en puntes. Per fer això s’ha de tenir la suficient força en els ossos dels turmells i dels peus. Els ballarins només utilitzen sabatilles de mitja punta,en canviles ballarines utilitzen sabatilles de mitja punta fins que estan realment preparades per utilitzar i suportar les sabatilles de punta.
Va estudiar també a París amb Vestris adquirint un domini de la tècnica italiana unint-lo amb la francesa.
*Vestris: va ser un ballarí de ballet fiancés, nascut a Florència.
Les seves faldilles blanques es convertirien en el : tutú,que serà utilitzat per lamajoria de ballarines de ballet clàssic.
També va ser la primera ballarina de l’ Académie Royale de Musique de París. Va ballar en el aclamat “ Ballet Bolshoi”, va ser pionera del conegut i famós Pas de quatre.
Molts historiadors creuen que els moviments i les poses van ser creats originalment pel seu pare,per compensar una deformació a l’espatlla( geperuda,o curvatura de la columna severa)
Laballarina va fer una gira per tota Europa.Al 1848 Maria es retirà de la dansa,i es dedicà a l’ensenyament.
Marie Taglioni va tenir una vida personal molt turbulenta. En la seva estància a Londres, es va casar amb Compte Gilbert de Voisins a l’any 1834. Van tenir una filla,un any després es van separar.
L’arribada de Fanny Elssler a l’Òpera a l’any 1834 fa crear una rivalitat per obtenir la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mario mario
  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Mario
  • Maria
  • Maria
  • Maria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS