Marina

Páginas: 6 (1411 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
Localització parts i descripció.
Ravensbrück era un camp de concentració nazi exclusivament per a dones i els seus fills situat prop Fürstenberg, a la regió alemanya de Mecklenburg. Ubicat a uns 90 km de Berlín, el camp quedava amagat en una zona pantanosa però ben comunicat amb la capital. Aquestes característiques el feien ideal pels dos objectius principals d'aquests camp de concentració:explotació i aniquilament.
Creat el 1939, el camp va esdevenir ràpidament un centre de producció per a la indústria de guerra. Les presoneres deixaven les seves últimes forces fent components elèctrics per la factoria Siemens, teixint uniformes pels soldats del front o fabricant material bèl.lic en els camps annexos. La indústria alemanya, còmplice amb el règim nazi, havia trobat en les deportadesun recanvi ideal a la mà d'obra masculina que estava mobilitzada al front de guerra. Quan ja no servien per treballar se les deixava morir de gana o fred o se les matava d'una injecció de verí o a la cambra de gas.
Parts.
(cadascuna lu seu)



















Origen dels presoners i trasllat al camp
Les dones i els nens que van passar per el camp procedien de totes partsd’Europa però la majoria de dones eren de Polònia. Entre les presoneres hi havia dones gitanes, jueves i testimonis de Jehovà.
Als presoners els traslladaven amb trens de vapor o camionetes plenes. Podien arribar a sortir 4 trens plens de persones al dia. Les primeres presoneres van arribar en un tren d’aproximadament 900 dones procedents del camp de concentracio de dones de Lichtenburg.Condicions de vida dels presos, treballs i extermini
Les condicions de vida al camp eren inhumanes : milers de dones van ser afusellades , penjades , gasejades o van haver de treballar fins a la mort . Periòdicament , les autoritats de les SS feien " seleccions" en què s'aïllava a les preses considerades massa febles per treballar i les assassinaven , alprincipi les " seleccionades" eren afusellades , però des de començaments de 1942 van ser transferides a centres d'eutanàsia o l' camp d'extermini d'Auschwitz -Birkenau.
En l'estiu de 1942 van començar a dur a terme una sèrie d'experiments mèdics amb dones. Els metges de les SS experimentaven amb diverses substàncies químiques per prevenir infeccions , mètodes per al trasplantament d'ossos queincloïen amputacions , etc . La majoria de les 86 dones subjectes a aquests experiments van morir, i la resta va patir danys físics permanents . També es van dur a terme experiments d'esterilització amb dones i nens , majoritàriament gitanos , per intentar desenvolupar una forma eficient d'esterilització .
Totes les internes havien de treballar al camp, principalment en les explotacions agrícoles i laindústria local . Moltes van ser emprades en els treballs exteriors per a la construcció de peces dels coets V -2 , dins de la factoria de Siemens AG . També van ser construïdes nombroses factories a prop del camp , per a la producció de components tèxtils i elèctrics. A partir de 1944 , Ravensbrück va esdevenir el centre administratiu d'un sistema de més de 40 subcamps , amb gairebé 70.000treballadors forçosos , principalment dones , empleats.
«
Moltes de les recluses arribaven al camp embarassades i els metges les feien abortar quan ja estaven de vuit mesos. En altres casos, el metges mataven els nadons immediatament després del part davant de les mares per a estudiar-ne les reaccions psicològiques. Entre el 1943 i el 1945 van néixer a Ravensbrück vuit-cents seixanta-tres nens. Quasitots van morir.
»
Les deportades feien jornades de treball de catorze hores al dia, sense temps per a reposar després de les menjades. El 1942 començaren les primeres "seleccions" per a l'exterminació. Les dones malaltes, les jueves i les gitanes amb els seus fills eren gasejades a Bernburg, a prop de Dessau. El doctor Gebhardt, de la Universitat de Berlín, hi farà els seus experiments. [2]...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marina
  • Marina
  • Marina
  • Marines
  • Marines
  • Marina
  • Marino
  • marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS