Mario Benedetti

Páginas: 19 (4668 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
El treball en equip
Cures auxiliars d'infermeria C08-Educació per a la salut
Unitat didàctica 4

1601C08UD4-

El treball en equip

Aquesta unitat didàctica ha estat elaborada a partir dels treballs realitzats per Helena Palomares Larreula i Teresa Molina, professores de l'Institut Obert de Catalunya.

Agraïments: Anna Mª Mora Quiles

Redacció del contingut: Diana Páez DomingoPàgina 2 de 27

1601C08UD4-

El treball en equip

Índex

1. El treball en equip 1.1. Constitució de l'equip de treball 2. Espais dins l'aula 2.1. Espai general del treball del crèdit 2.2. Espai específic (de grup) 3. Entrada a l'espai específic del grup 4. Planificació del treball en equip 4.1. Presentació personal (primera entrada a l'espai de grup) 4.2. Planificació 4.2.1. Nom del grup4.2.2. Com planificar? 4.2.3. Elecció del portaveu 4.2.4. Els acords inicials 4.2.5. Interacció entre els membres de l'equip 5. Programació 5.1. Part A 5.2. Part B i Part C

Pàgina 3 de 27

1601C08UD4-

El treball en equip

1. El treball en equip

El treball en equip (o treball en grup) és un treball de tipus cooperatiu, on hi ha reciprocitat entre els diferents integrants per mostrar idebatre els seus punts de vista personals, de forma que hi ha una construcció del seu aprenentatge. En aquest tipus de treball cada integrant aprèn més del que aprendria tot sol. La suma del treball en equip és més gran que la suma del treball de cadascun dels seus membres per separat. És important remarcar que el treball cooperatiu no s'hauria de convertir en el repartiment de les diferents tasquesque el composen per acabar unint-les, sinó que cal que cadascun dels seus integrants ha de debatre, intercanviar idees, aportant experiències...tot promovent un ambient positiu entre els diferents integrants. És construir l'aprenentatge de forma cooperativa, entre tots. El treball individual ha d'anar de forma paral·lela al treball en equip, progressant tot dos de forma sincrònica. S'ha de dir que,mantenir un contacte continu amb el grup no significa que cada integrant s'hagi de connectar diverses vegades al dia, sinó només allò que es consideri necessari per l'avanç del grup. Les actituds per dur un treball en equip, entre d'altres són: Compromís. Iniciativa. Participació activa. Constància. Respecte envers els companys/es.

• • • • •

Pàgina 4 de 27

1601C08UD4-

El treball enequip

1. 1. Constitució dels equips de treball
Per realitzar un treball en equip s'ha de constituir un grup de persones. La formació dels grups de treball és lliure i s'ha de realitzar dins l'espai corresponent, que el trobareu dins l'aula:

La constitució els grups de treball la realitza el propi alumnat, apuntant-se al grup dins el termini indicat, que sol ser com a màxim de 6-7 dies.(Consulteu data exacta) Un cop finalitzat aquest termini, es publicarà una llista provisional on hi seran els components de tots els grups i, uns dies després es publicarà la llista definitiva, donant-se aquesta per bona. El professorat només intervendrà en casos específics, que seran indicats a l'alumnat oportunament. Els grups de treball per a realitzar el treball concret seran entre 3 i 6 persones,depenent del treball a realitzar, etc. A partir de la publicació de la llista definitiva dels components, aquests podran accedir a l'espai privat creat pel professorat. Per tant caldrà: 1. 2. 3. Entrar a l'espai de treball en equip per comprovar que s'hi pot accedir sense cap tipus de Presentar-se: es recomanable dir en què es treballa, aficions, aptituds positives, Començar a treballar en laplanificació.

problemes (es detalla a continuació). possibles horaris de connexió...

Pàgina 5 de 27

1601C08UD4-

El treball en equip

2. Espais dins l'aula
Els espais dins l'aula poden tenir la disposició semblant a:

Espai general de treball del crèdit

Espai específic de treball específic (del grup)

Pàgina 6 de 27

1601C08UD4-

El treball en equip

Cal diferenciar dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mario Benedetti
  • Mario Benedetti
  • mario benedetti
  • Mario Benedetti
  • Mario benedetti
  • MARIO BENEDETTI
  • Mario benedetti
  • Mario Benedetti

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS