Marius Torres

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
Monogràfic sobre Xina

Xina, és un país situat a l'est del continent asiàtic. Amb una superfície de 9.596.961 km, és el quart país més gran del món, així com el més poblat amb una població de1339724852 habitants. La capital es Pequín, però la ciutat més poblada és Xangai. El territori està dividit en 22 províncies 5 comunitats autònomes. És membre de l'Organització de les Nacions Unides (ONU)Xina és la segona economia i potència comercial més gran del món. El seu règim polític està inspirat en el comunisme soviètic, sent un estat unipartidista, liderat pel Partit Comunista de la Xina,però econòmicament és un estat capitalista. Des del 2003 fins a l'actualitat (2012) governa Hu Jintao com a president i Wen Jiabao com a primer ministre. Ha tingut un creixement econòmic molt ràpid,tant que és possible que sobrepassi a l'economia nord-americana cap a l'any 2016.
Segons dades de l'ONU el PIB de la Xina el 1949, any en què va triomfar la revolució encapçalada per Mao, suposava el5% del PIB francès i la indústria era gairebé inexistent. En l'actualitat no només ha superat el PIB francès sinó que és el segon del món, en dòlars mesurats pel seu poder adquisitiu.El seu PIB és el4% del PIB mundial, el doble que fa 10 anys.
Xina és avui el primer consumidor mundial de productes bàsics com el carbó, l'acer, els cereals i la carn. És el segon consumidor de petroli. És un voraçconsumidor de matèries primeres que alimenten el que s'ha anomenat «el taller del món». Però no només destaca la seva capacitat de consum, sinó també la de producció.
Els més de 1.300 milionsd'habitants de la Xina no estan beneficiant per igual d'aquest tremend desenvolupament. Les zones costaneres han protagonitzat la major part d'aquest desenvolupament en rebre gairebé tota la inversió, tantestrangera com interna. Fàbriques, infraestructures ... s'han concentrat fonamentalment en aquesta franja quedant relegades a l'oblit grans parts de l'interior del país. Això fa que la diferencia que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marius torres
  • marius torres
  • Marius torres
  • marius torres
  • Màrius torres
  • Màrius Torres
  • Antologia Poetica Marius Torres
  • Cançó a Mahalta, Marius Torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS