marqueting

Páginas: 5 (1159 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2013
MACROENTORN
Demografia
L’Estat Espanyol té una població de 46.815.916 habitants al 1 de novembre de 2011, segons l’Institut Nacional de Estadística (INE). Es tracta del cinquè país més poblat de la Unió Europea, no obstant, la seva densitat de població (93,51 hab/km²) es menor que la majoria d’altres països de l’Europa Occidental.


Distribució per edat Proporció homes/dones a Espanya(2007)
de la població espanyola (2007) Al naixement: 1,08 homes/dones
0 a 14 anys 14,34% Al any de vida: 1,06 homes/dones
15 a 29 anys 19,74% Als 15 anys: 1,06 homes/dones
30 a 44 anys 25,30% Als 30 anys: 1,07 homes/dones
45 a 59 anys 18,92% Als 45 anys: 1,01 homes/dones
60 a 74 anys 13,53% Als 65 anys: 0,93 homes/dones
75 anys o més 8,18% Als 80 anys: 0,67 homes/dones

La piràmidepoblacional espanyola mostra una situació demogràfica que va perdent atractiu per l’envelliment de la població: els intervals de edats entre els 15 i els 29 (a priori públic objectiu, a determinar més endavant) no son els que tenen un percentatge major de la població i es preveu que a curt termini siguin encara menors.

Factors socio-culturals
L’esperança de vida s’ha incrementat en més de 5 anys.Aquesta situació unida a la baixa natalitat ha provocat que ens trobem front una població madura, que es caracteritza per els escassos naixements i per un gran número de població adulta i de més de 65 anys. Les previsions futures ens mostren una població on els diferents grups d’edat seran molt homogenis en número de persones. Però els desenvolupadors han obert la forquilla d'edat i sexe als queanaven dirigit els videojocs tradicionalment, oferint Jocs diferents, com en el cas de Nintendo. Culturalment ha canviat la consideració que els teníem, ara són considerats un entreteniment més de la família, i va guanyant pes davant d'altres entreteniments familiars com el cinema.
La població tendeix a acumular-se en les capitals de província, no obstant l’alt preu aconseguit per els habitatgesfa que cada cop més gent s’inclini per establir-se en municipis que van augmentant de mida i que compten ja amb un gran número d’habitants. Aquests municipis son testimonis de com arriba als seus carrers distints comerços, entitats bancaries, locals d’oci i més serveis públics.
L’evolució del volum de compres i vendes realitzada a través del comerç electrònic a Espanya segons INE en milers demilions d’euros es la següent:

Cada vegada més són els espanyols que compten amb Internet a casa seva i l’utilitzen per comprar. S'obre tot un món de possibilitats on el nombre de botigues en línia és molt alt. A l'hora de parlar de les oportunitats que ofereix la venda per Internet les més rellevants són: l'estalvi de costos, eliminació dels límits d'horaris, comoditat per al comprador iseguretat en el pagament. No obstant això, la venda online també té certs problemes que es poden solucionar: cal complir terminis de lliurament, es necessita connexió a la xarxa, el mitjà de pagament per Internet encara genera desconfiança en els consumidors i no hi ha tracte personalitzat.
Cal destacar la gran afició als esports, sobretot al futbol.

Factors Tecnològics
Ens trobem en economiesàmpliament desenvolupades tecnològicament, en un principi el desenvolupament tecnològic pesava en la percepció dels clients, però ja estan tan desenvolupats que ha passat a primar més la multi funcionalitat i el fàcil maneig, que altres aspectes més tècnics ja que la base ja és alta.
Espanya s'ha situat com novena potència científica mundial amb el 2,5% de total de publicacions científiques,d'aquesta manera Espanya ha superat a Rússia per primera vegada en el rànquing mundial de producció científica i s'ha situat per sobre de Suïssa i Austràlia en qualitat científica.
La Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, de 1 juny 2011 estableix els plans d'Investigació Científica i Tècnica i d'Innovació com a essencials per al desenvolupament per l'Administració General de l'Estat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS