Marqueting

Páginas: 14 (3292 palabras) Publicado: 27 de abril de 2012
MÀRQUETING

MÒDUL 1 – FONAMENTS DE MÀRQUETING
* El màrqueting no és sinònim de publicitat la publicitat és només un element del màrqueting mix. També és important el preu, producte, distribució,...

* MÀRQUETING = filosofia, activitat que té com a objectiu satisfer necessitats del consumidor busca relacions d’intercanvi que creïn satisfacció no només intercanvi físic relació allarg termini amb el consumidor.

* PRINCIPIS màrqueting:
1. El màrqueting no crea necessitats...aquestes han d’existir prèviament (les detecta). El màrqueting estimula desigs (voluntat de satisfer la necessitat) i demandes (formulació del desig). No tots els desitjos es tradueixen en demanda.
2. Necessitats canvien estratègies de màrqueting vida limitada
3. Hem de ferinvestigació de màrqueting x saber necessitats
4. Valor d’un producte = satisfacció que aporta.

* Empreses interessades en èxit a llarg termini: activitats analítiques (entorn i comportament consumidor), tàctiques (màrqueting mix, 4P) i estratègiques (pla de màrqueting).

* PRODUCTE no només és un bé tangible també servei, idea, persona, lloc,...

* MERCAT no és sector o indústria sónpersones o organitzacions. Escenari principal de les activitats del màrqueting.

* MIOPIA del màrqueting tancament d’ulls a futures oportunitats de creixement i supervivència, no escoltar el client, final de la maduresa (el meu producte es vendrà sempre, no l’haig de tocar,...).

* ORIENTACIONS empreses cap al mercat a la producció (fabricar el màxim, més es fabriqui – més es vendrà),al producte (producte de qualitat, es vendrà més), a les vendes (promoció, publicitat per augmentar vendes), al màrqueting (en lloc de col·locar el producte es busca relacions a llarg termini)

* ÀMBITS D’APLICACIÓ del màrqueting: productes de consum, serveis industrial, ONG, públic (organismes públics), social (rsc), polític o ecològic.

* ÈTICA del màrqueting principis morals i èticsque ha de seguir màrqueting.

MODUL 2 – DIRECCIÓ DE MÀRQUETING

* PLANIFICACIÓ estratègica objectius i estratègies de màrqueting. Fases:
1. Qui som – Definició de la MISSIÓ de l’empresa (activitat que desenvolupa, producte que ofereix, necessitat que cobreix, principis, estratègia, valors corporatius,...)
** La missió s’ha de definir en termes d’orientació al mercat (consumidor)sidefiníssim en termes producte / tècnics miopia de màrqueting

2. On ens trobem – Anàlisi de la situació DAFO (M3)

a. Anàlisi de l’entorn oportunitats (avantatge competitiu) i amenaces - legislació, proveïdors, competència,...
b. Anàlisi de la situació interna fortaleses i debilitats

3. A on volem arribar – OBJECTIUS de màrqueting (assolibles, quantificables,...)4. Com hi arribarem – ESTRATÈGIES, forma d’aconseguir els objectius, buscar posició competitiva. Mitjançant:
c. Estratègies de DESENVOLUPAMENT avantatge competitiu segons l’objectiu (tot el mercat o part del mercat) o segons l’avantatge estratègic (costos o qualitat- diferenciació)
i. Diferenciació: promoure aspecte producte apreciat x consumidors x fer-lo millor quecompetència. Es busca que el producte sigui percebut com a únic: qualitat, preu elevat, imatge de marca,... (Moet, coca cola)
ii. Lideratge en costos: producte semblant a la competència amb preus de venda més baixos. (Virgin, Vueling)
iii. Especialista (costos o diferenciació): es concentra en una part del mercat, segment o zona geogràfica. Abandona la resta de mercat. (Prenatal, Porsche)** Si no segueixes estratègia clara o vulguis estar en totes perdre posició de mercat i rendibilitat

d. Estratègies de CREIXEMENT producte – mercat i integració.
Per el producte -mercat:
iv. Penetració de mercat: augmentar vendes en productes actuals i mercats actuals mateixos productes i consumidors buscant augmentar freqüència d’ús, quantitat utilitzada o altres usos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS