Marqueting

Páginas: 7 (1544 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2013
Xavi Fonollà Sopena


Prova d’avaluació continuada 1. La construcció de la imatge de marca
Enunciat

1. A la web de la Caixa hi trobem la seva definició de misió i la seva proposta. Reflexiona sobre aquest concepte i indica si la de la Caixa et sembla adequada.
(http://www.lacaixa.com/informacioncorporativa/misionvisionyvalores_ca.html)

Missió
La missió d'una entitat és el concepteque defineix la seva raó de ser, la finalitat i el propòsit fonamental que s´ha d´assolir davant dels diferents grups d'interès.
La missió de ”la Caixa”
Fomentar l'estalvi i la inversió oferint el millor i més complet servei financer al major nombre de clients, i fer una aportació decidida a la societat per a la cobertura, flexible i adaptada, de les necessitats financeres i socials bàsiques.
Toti que, actualmente, la opinió de la població sobre les entitats financeres està tenint una vissió negativa, sembla que la missió de la Caixa és adequada, ja que estableix en la seva missió el que els clients volen trobar en una entitat financera, és a dir, un lloc on puguin estalviar els seus diners i on puguin invertir-los. D’altra banda, podríem destacar que en la missió de la Caixa es podriaafegir un aspecte més: l’aspecte que està relacionat amb el d’oferir al client la major atenció i disponibilitat possible, de manera que el client pugui tenir ressolts els seus possibles dubtes i que tingui una sensació de seguretat en relació als seus diners.
Per tant, des del meu punt de vista, crec que és una missió adequada però a la que s’hi podrien afegir altres aspectes, com el que heexplitat en el paràgraf anterior, i que destaquin no només una relació d’entitat financera-client, sinó una relació entre el treballador i el client on hi pugui haver una confiança extra i una relació més personal.

2. Fes el mateix amb el concepte de visió (seguint igualment l’exemple de la Caixa)

Visió
La visió consisteix en una projecció, una imatge de futur de l'entitat a llarg termini.
Lavisió de ”la Caixa”
Grup financer líder en el mercat espanyol, amb vocació internacional, orientat a la generació de valor per a la societat, per als clients i per als empleats.
L'actuació estratègica de ”la Caixa” es basa en els seus valors identificatius, guies d'actuació i conviccions característiques. Entre el conjunt de valors de l'entitat destaquen: la qualitat, la descentralització, laresponsabilitat, la innovació, l'eficiència i la seguretat.
A diferència de la missió, penso que la visió de la Caixa sí que representa tots aquells elements indispensables per a formar un futur sòlid i fer veure als clients la visió que, no solament tenen per a la seva empresa, sinó que també el paper tan important que tenen els clients en aquesta visió i que, juntament amb tots els components dela Caixa, pretenen assolir aquestes fites en un futur no tan llunyà.

3. Recull els valors d’una empresa o institució (explícits o implícits en qualsevol dels seus suports de comunicació: web, publicitat, etc.) i relacionals amb una mostra de la seva realitat (comportament del seu personal, identitat corporativa, un anunci, etc.).

L’empresa que he escollit per a aquesta activitat és l’empresaThe Coca-Cola Company. Aquesta empresa ha sabut crear una macro-companyia present a més de 200 païssos mitjançant la creació d’un sistema de distribució a escala mundial que permet més de 1.600 milions de consumicions diàries. Els valors, entre altres, de l’empresa The Coca-Cola Company són:

Lideratge: Esforç per assolir un futur millor.
Colaboració: Potenciar el talent col·lectiu.Integritat: Ser transparents.
Diversitat: Aportar una àmplia cartera de begudes.
Qualitat: Arribar a assolir la excel·lència.

Pel que fa a la missió de The Coca-Cola Company, podem trobar els següents aspectes:

Refrescar al món.
Inspirar moments d’optimisme i felicitat.
Crear valor i marcar la diferència.

Tots aquests aspectes que vol transmetre com a imatge corporativa la empresa The...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • marqueting
  • marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS