marta

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 16 de agosto de 2014
El protagonista és el Javier, un noi de quinze anys que durant l’estiu se n’ha d’anar a viure a casa de la germana de la seva mare, la tia Adela que vivia am el seu marit, l’oncle Luís i les sevesquatre filles: la Rosa, la Margarita, la Violeta i l’Azucena. 
El pare del noi, a principis d’any es va posar malalt, tenia tuberculosi. El tractament era llarg, però es podria guarir; era per això quehavia estat cinc mesos fora de casa. El pare tornava a l’estiu, però encara hi havia risc de contagi, així que va ser per això que la mare del Javier i de l’Alberto (el germà gran del protagonista)els va fer marxar de casa durant tot l’estiu. 
El Javier no li feia gens de gràcia passar l’estiu a Santander (a casa la tia Adela), però hi va anar igualment. 

Setmanes després de la sevaarribada, el noi va agafar confiança amb la Violeta, que tenia la mateixa edat que ell. S’intercanviaven llibres i parlaven llargues estones, tot i que molt sovint discutien. Amb ella van investigar l’enigmasobre una joia de la família: Les Llàgrimes de Shiva, que havia estat perdut durant dècades; també van relacionar el misteri de la joia amb l’espectre que rondava la casa. I finalment en van treurel’entrellat de tot plegat. 

Aquell estiu, tal i com diu el protagonista no només va resoldre un gran misteri, sinó que també va viure intenses emocions. Aquell estiu, el Javier va créixer. Javier, un noi de 15 anys que viu a Madrid, s'ha d'anar a viure amb les seves 5primes a Santander perquè el seu pare, després d'estar ingressat pertuberculosi, pot tornar a casa, però no és segur. Enarribar, es fica en unmisteri amb la seva cosina, Violeta, relacionat amb un collaret, les llàgrimes deShiva i amb Beatriz Obregón, avantpassada de Violeta. El misteri és que Beatrizhavia de casar-se amb un dela família Mendoza, a qui va deixar plantatportant amb si el collaret. Al final el fantasma de Beatriz se li apareix diverses vegades i de diverses maneres a Javier, i descobreix al costat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marte
  • Marte
  • Mart
  • Marta
  • marte
  • Martes
  • Marte
  • martes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS