MARTIN LUTERO (MONTCAU LA MOLA)

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2013


1 - Martí Luter va ser un teòleg, frare catòlic de l'Orde de Sant Agustí i reformador religiós alemany; en les seves ensenyances es va inspirar la Reforma Protestant. Va inaugurarla doctrina teològica i cultural anomenada luterana i va influir en les altres tradicions protestants.
Les seves contribucions van anar més enllà de l'àmbit religiós, ja que les seves traduccions de la Bíbliavan ajudar a desenvolupar una versió estàndard de la llengua alemanya i es van convertir en un model en l'art de la traducció.Martin Luther
2- Martí Luter va fer grans aportacions a el cristianisme , va fer traduccions de la Bíblia, va aportar nous punts de vista sobre el cristianisme i això va fer molt mal a la església , las seves idees van acabar comporta’n una reforma protestant i ell va crear el Luteranisme la sevapròpia forma de viure el cristianisme.
3- Luter va veure aquest tràfic d'indulgències com un abús que podria confondre la gent i portar-la a confiar només en les indulgències comprades, deixant de bandala confessió i el penediment veritable. Luter va predicar tres sermons contra les indulgències el 1516 i el 1517. Però el seu enuig va seguir creixent i, segons la tradició, el 31 d'octubre de 1517 vaclavar les noranta-cinc tesis, en llatí, contra la venda d'indulgències a la porta de l'església del Palau de Wittenberg, com una invitació oberta a debatre. Les tesis condemnaven l'avarícia iel paganisme en l'Església com un abús, i demanaven una disputa teològica sobre el que les indulgències podien significar. Tanmateix, en elles no qüestionava directament l'autoritat del papa per concedirindulgències.
Les noranta-cinc tesis de Martí Luter van ser traduïdes ràpidament a l'alemany i àmpliament copiades i impreses. Al cap de dues setmanes s'havien difós per tota Alemanya i, passats dos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Martin lutero
  • Martin Lutero
  • martin lutero
  • Martin lutero
  • Martin Lutero
  • Martin Lutero
  • Martin lutero
  • martin lutero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS