MARTIN LUTHER KING

Páginas: 4 (858 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
MARTIN LUTHER KING (1929-1968)
Martin Luther King va néixer el 15 de gener del 1929 a Atlanta (Georgia, EEUU). Era un pastor de l’església baptista nord-americana que va liderar el moviment pelsdrets civils als Estats Units des de mitjans dels anys 50 fins al seu assassinat l’any 1968. Es tractava d’un moviment per assolir la reforma dels drets civils a través de mitjans no-violents: “ Através de la violència pots matar a qui odies, però no pots matar l’odi”. És , per aquest motiu, pels seus esforços sense utilitzar la violència, que al 1964 se li va concedir el premi Nobel de la Pau.Martin Luther King volia acabar, de manera pacífica, amb la segregació racial, amb la discriminació envers les persones de raça negra i amb la supremacia de la raça blanca. Tots els ciutadans haviende tenir els mateixos drets civils. Però, això, no era així. La realitat n’era ben diferent, els afroamericans eren tractats com ciutadans de segona classe:
Havien de cedir el seu seient d’un autobússi pujava un passatger de raça blanca, si no ho feien eren detinguts i condemnats per infringir una llei local ( aquest va ser el cas de Rosa Parks, una costurera afroamericana).
Eren perseguits iatacats pel Ku Klux Klan ( organitzacions violentes, creades al segle XIX, molt racistes que creien en la superioritat de la raça blanca sobre les altres races). Aquests, per exemple, varen posarbombes en una església Baptista, matant a quatre noies.
Existia segregació en el sistema escolar i, quan se’ls va permetre assistir, varen haver de suportat els insults i el “booling” constant dels seuscompanys de raça blanca.
Havien assassinat a un noi adolescent, Emmet Till, pel fet de xiular a una noia blanca.
No podien entrar als establiments públics on hi anaven les persones de raça blanca.Tampoc eren ben tractats a la presó: quan eren arrestats, els posaven tots junts en cel·les petites i brutes, els feien realitzar treball forçats en temperatures extremes, se’ls sobresalava el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discurso Martin Luther King
  • Martin luther king
  • Martin Luther King
  • Martin Luther King
  • Martin luther king
  • Martin luther king
  • Bibliografia martin luther king
  • Martin Luther King

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS