Martí guixé

Páginas: 48 (11959 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2010
ÍNDEX

Introducció………………………………………………………………………….

Biografia Martí Guixé..…………………………………………………………….
Exhibicions, exposicions col.lectives, performances …………………………….
Fotografies…………………………………………………………………………..

Centres d’art, galeries, museus, exposicions: ………………………………………
Hibye (MOMA),
MP Tree (MACBA).
La Panera, Park Life.

Festivals…………………………………………………………………………….

Catàlegs,programes, fulletons……………………………………………………..
Articles als diaris, suplements, revistes..................................................................
Fotografies…………………………………………………………………………..

Llibres: .......................................................................................................................
“Fish Futures”,

“1:1”

“Libre Contexte”

“Martí GuixéFotografiat per Inga Knölke”,
“Food Design”,
“Cook Book”,
“Spamt”,
“Bright Minds. Beyond Consumption”,

“Open-End”,

“El Perro, Nuevo Arte y Diseño Híbrido”

Projectes…………………………………………………………………………......

Productes…………………………………………………………………………….

Aparicions Televisives, Videos Internet,…………………………………………..

Beques i Premis………………………………………………………………………Conclusions………………………………………………………………………….

Bibliografia………………………………………………………………………….

Fonts no consultades………………………………………………………………..

INTRODUCCIÓ

Analitzant els llibres i catàlegs, els comentaristes del seu treball, comissaris d´exposició, fotografies, entrevistes dels crítics, col.laboradors, amics, artistes, historiadors de l´art i professionals de disciplines diverses, que ofereixen una opinió sobre MartíGuixé veurem com sovint coincideixen.

Una de les recerques més importants per aquest treball han estat els llibres que ha publicat Martí Guixé juntament amb els seus col.laboradors. Ha produït pràcticament un llibre per any, sigui amb fotografíes dels seus projectes, descripcions, de l’autor dels seus treballs, entrevistes compreses en el compendi o recopilacions dels seus dissenys per a lesmarques els llibres poden mostrar a través del text imatges, entrevistes, o part de l’objecte que no és tangible (el més desitjable per l’artista).

A Berlin va començar a elaborar una nova manera d´entendre la cultura del producte.
La seva obra es caracteritza per la recerca de nous sistemes de productes, la introducció del disseny en l´àmbit de l´alimentació i la presentació a través de laperformance. És un artista poc convencional, moltes vegades proporciona idees en lloc d’objectes. I els objectes que produeix tenen una simplicitat molt interessant, a vegades una curiosa serietat i altres no estant exempts d’humor.

“food-designer”, era l'inici d'un llarg procés d'investigació que el va portar a reflexionar sobre les maneres d'entendre i adaptar el disseny i el producte a lasocietat contemporània.

Un dels seus girs fonamentals es produeix l'any 1997 en que començà a adoptar i promulgar un canvi de prespectiva. Des de llavors s'autodefineix com a “ex-designer” o, més recentment, cross-designer, per deixar clar que l'ofici no és el mateix: “abans el dissenyador tenia un vincle directe amb la producció industrial; ara el vincle està en la percepció del lifestyle associat ala marca”.

A Martí Guixé no li agrada produir objectes en un mercat ja saturat pels mateixos, per tant, part de la seva obra és efímera, bé perquè es consumeix a mesura que es crea, bé perquè es transforma o té una durada específica.

Guixé es va convertir en pioner en una nova concepció del disseny per la qual el material, l'objecte, és cada vegada més anecdòtic i efímer.

Centres com elMOMA (Nova York), el MuDAC (Lausana), MACBA (Barcelona) i Centre Pompidou (París) s’han interessat pel seu treball i n’han acollit diverses mostres.

BIOGRAFIA MARTÍ GUIXÉ

(1964) Es va llicenciar en disseny d'interiors en l'Escola Elisava de Barcelona (1985) i va continuar els estudis en disseny industrial en la Scuola Polytecnica Di Design de Milà. L'any 1994, després d'una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marti
  • Marti
  • Marti
  • marti
  • Marti
  • Manu guix
  • Marti
  • marti

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS