Marxandatge (cat)

Páginas: 5 (1244 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2010
Marxandatge

[pic]
Al programa “sexes en guerra – consum” s’han pogut observar diferents tècniques que augmenten el consum tant en homes i dones i dades que demostren les diferencies d’aquests a l’hora de consumir i si ens influeix la publicitat o no.

Al començament del programa, la presentadora posa una taula al mig d’un parc i ofereix a tota persona que hi ha està disposada a provar duesbegudes i els hi pregunta l’opinió sobre el refresc. El que ells no saben es que totes dues begudes són la mateixa, simplement canvien l’envàs. Quan se’ls hi diu als enquestats que la beguda és la mateixa, hi ha diferents respostes dels tastadors, hi ha gent que es sorprèn i fins i tot, n’hi ha un que es capfica a dir que les dues begudes son diferents. Però per què això?

La resposta és simple:l’envàs ha estat dissenyat perquè agradés més (Morillas Brain Design). Els colors i les formes han influït als tastadors. De fet Morillas assegura que hi ha diferents formes dependent del sexe al que van dirigits, i no agrada a home i dona que un mateix producte sigui alhora per homes i per dones. Un bon exemple són les begudes Coca Cola zero i light, dues begudes que són bàsicament la mateixa,però que estan dirigides per o bé pels homes o per les dones.

El 85% de les compres de gran consum són efectuades per les dones, però cada cop hi ha més homes que ho fan, fent que es converteixin en objectiu de marques i distribuïdores. Per analitzar quines estratègies es fan servir en un supermercat, s’ha convidat al programa en Jose Luis Lueno (expert en el camp del màrqueting).

En JoseLuis Lueno, va analitzant la distribució del supermercat destacant les diferents estratègies que s’utilitzen a un supermercat, com per exemple:

• Quan a un supermercat els interessa vendre un determinat vi, serà col·locat a un prestatge concret: serà col·locat al prestatge que queda al nivell dels ulls (1,5 m), i en segon lloc seran els col·locats en un nivell superior i inferior de aquest.• També remarca que hi ha seccions per cadascú dels sexes, per exemple la secció dels vins és una secció principalment pels homes.

• També remarca el fet que les tendes solen ser orientades cap a una certa direcció (des del punt de vista del consumidor cap a la dreta, ja que les dones solen portar el bolso al braç esquerre).
• L’estada mitjana de un supermercat és de 55 min.• Les dones gasten en perfumeria un 60% envers un 28% que gasten els homes

• La secció de perfumeria dels homes i les dones està separada, ja que es vol evitar la incomoditat de algun dels dos i apart evitar que les dones rebin algun cop

Després d’aquest anàlisi, el programa agafa 8 voluntaris (4 homes i 4 dones) i despres de enganyar-los els deixen 30 mins-1h lliure per fer el quevulguin. El que ells no saben es que estan sent observats per una càmera espia. Els resultats que es troben són aquests:

1. Laia: passats 10 min. Ja porta una bossa, un bolso que ha comprat
2. Isabel: tot i no comprar no para de d’observar aparadors
3. Laura: La Laura va directament a buscar oportunitats i al final acaba comprant
4. Lola: mira aparadors i es prenun descans sense comprar res.
5. Alfons: va a passejar (s’allunya del supermercat)
6. Arnau: llegeix i parla pel telèfon (també s’allunya)
7. Javi: escolta música en un banc.
8. Josep: marxa a esmorzar
Com s’ha pogut observar, tots els homes han marxat del supermercat, ja que no tenen interès en comprar.

Desprès d’aquesta petita càmera oculta, el programaagafa als 8 voluntaris i els hi proposa un repte: fer la compra per a una setmana amb 100€

En Jose Luis Lueno, fa un pronòstic esperat del que ell creu que pasarà, i ell respon això:

“als homes no els hi agrada anar a comprar, així que els homes, van sempre en moviment, si estan parats es que tenen un problema, no pregunten, no els hi agrada fer cua” apart s’afegeix que els homes fan més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marxandatge
  • Cater
  • Cate
  • cata
  • Cater
  • Cato
  • Cata
  • Cata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS