Mary Wollstonecraft

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
“Jo no desitjo que les dones tinguin el poder sobre els homes, sinó sobre elles mateixes.”

- Mary Wollstonecraft









VíctorAmores Pérez

1r de Batxillerat

12-11-12

- VIDA I OBRA



Mary Wollstonecraft va néixer el 27 d’ Abril de 1759 en Spitalfields, Londres. Va ser una filòsofa i escriptora britànica.Encara que la seva família tenia uns ingressos acceptables quan ella era petita, el seu pare els malgastava en projectes que no es van portar a la pràctica. Degut a això, la família va passar a estar enuna situació econòmica inestable i es van veure obligats a traslladar-se freqüentment durant la joventut de Wollstonecraft. Aquesta situació econòmica es va fer tant gran que el pare de Maryl’obligà a gastar una herència que ella d’algun mode hauria rebut quan fos més gran.

El seu pare semblava que era un home violent que maltractava a la seva esposa quan es trobava begut. En la adolescènciade Wollstonecraft, ella acostumava a mentir per així protegir a la seva mare davant del seu pare. Amb aquests fets, ja es podia veure com des de molt jove, Wollstonecraft es va perfilar com unaautentica defensora dels drets de la dona en vers l’abús per part dels homes amb els que estava vinculada.



Ja més gran, passats dos romanços amb Henry Fuseli i Gilbert Imlay, Wollstonecraft es vacasar amb el filòsof William Godwin, un dels precursors del moviment anarquista. Amb ell va tenir una filla, Mary Shelley, creadora del llibre que va inaugurar la ciència ficció, i que encara se’lreconeix com un dels grans relats de terror de tots els temps, la novel·la Frankenstein. Sembla que va escriure la història de Victor Frankenstein per una aposta. Una nit es va reunir amb Lord Byron ialtres, i després de beure molt, van llegir uns contes de terror per entretenir-se. I llavors Mary va imaginar-se a Frankenstein inspirada en un malson que va tenir.

Wollstonecraft va morir ala...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mary wollstonecraft
  • Mary Wollstonecraft
  • Mary Wollstonecraft Shelley
  • Comparaci N Entre Rousseau Y Mary Wollstonecraft
  • Mary Wollstonecraft
  • Mary wollstonecraft
  • MAry wollstonecraft
  • Mary Wollstonecraft

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS