Masatoshi koshiba

Páginas: 2 (316 palabras) Publicado: 12 de enero de 2012
Masatoshi Koshiba és un eminent físic i professor universitari. Va néixer el 1926 a Toyahashi, Japó. Va estudiar física a la Universitat de Tòquio l’any 1951. El 1955, amb 29 anys, aconseguí eldoctorat en física a la Universitat de Rochester, Estats Units. Fou professor de física a la Universitat de Tòquio i a la Universitat Tokai. Va ser investigador associat del Departament de Físicade la Universitat de Chicago i professor associat a l’Institut d'Estudis Nuclears de la Universitat de Tòquio. A la Universitat de Tòquio, al 1963, es va convertir en professor associat. El 1970va ser professor al Departament de Física, Facultat de Ciències, anomenat Professor Emèrit el 1987.
Als 80, Koshiba va construir un detector subterrani del neutrí en una mina del zinc al Japó,anomenat Kamiokande II, que era un tanc d'aigua enorme envoltat de detectors electrònics per a detectar els flaixos de llum produïts quan els neutrins interaccionessin recíprocament amb els nuclisatòmics en molècules d'aigua.
Koshiba confirmà que el Sol produeix neutrins però en una quantitat molt petita, el que anomenà problema solar del neutrí. L'any 1987 Koshiba detectà nous neutrins,gràcies a l'observació astronòmica de l'explosió d'una supernova a l'exterior de la Via Làctia. Posteriorment feu construir un detector més gran i sensible (el Super-Kamiokande) gràcies al qualKoshiba pogué descriure com els neutrins ja detectats, dels quals es coneixen tres tipus, canvien a un tipus en el seu desplaçament a través de l'espai.
L'any 2002 fou guardonat amb la meitat delPremi Nobel de Física, amb el nord-americà Raymond Davis Jr., per les seves contribucions a l'astrofísica, en particular, en la detecció de neutrins còsmic amb el Kamiokande. El 2003, va guanyarla Medalla Benjamin Franklin en Física. Actualment és conseller sènior de ICEPP i Professor Emèrit de la Universitat de Tòquio i membre de la Junta de Patrocinadors del Butlletí dels Científics...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS