Mass Media In Educatie

Páginas: 14 (3399 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2013
INTRODUCERE

În societatea contemporană mass-media joacă un rol crucial devenind din ce în ce mai necesară odată cu trecerea timpului. Prezența lor se simte în absolut toate domeniile de activitate: domeniul financiar-bancar, politică, comunicare și relații publice, toate ramurile industriei, etc.
Dezvoltarea acestor mijloace de comunicare în masă adus la răspândirea informației la scară largă, astfel aceasta a devenit accesibilă tuturor oamenilor din diferite colțuri ale lumii, indiferent că locuiesc la oraș sau la sat.
Fenomenul mass-media este un mijloc de informare folosit încă din cele mai vechi timpuri, astăzi însă căpătând forme noi prin prezența televizorului, calculatorului personal, internetului, etc.
Importanța crucială amass-media se reflectă în viața noastră de zi cu zi ce ar fi izolată fără prezența lor, nu am fi la curent cu ce se întâmplă în lume, procesul de învățare ar fi mai greoi pentru oameni iar viața noastră ar fi mai grea din toate punctele de vedere. Sunt de părere că în primul și în primul rând, mass-media are rolul de a ne ușura existența, modul de a rezolva o problemă iar implicit rezultatul esteunul mai satisfăcător. Din acest motiv am ales să vorbesc despre acest subiect, mai ales că într-o carieră de profesor trebuie să ne bucurăm din plin de posibilitățile oferite de mass-media, cu atât mai mult cu cât acestea ușurează procesele de predare și învățare.
Mai mult, este necesar ca persoanele de toate vârstele să învețe să se adapteze în a folosi toate mijloacele de comunicare în masădeoarece utilizarea lor duce la integrarea completă a individului în societate, țel pe care orice om trebuie să-și dorească să-l atingă în viața sa.


CAPITOLUL I – EDUCAȚIE

1.1 Definirea conceptului de educație
Educația este definită ca fiind o multitudine de influențe ce sunt direcționate asupra individului, aceste influențe fiind sistematice, voluntare și urmând o anumită structură.Aceste acțiuni au loc sub supravegherea unor persoane specializate în acest scop și care recurg la anumite tehnici specifice iar programele curiculare sunt cele care stabilesc obiectivele educaționale. În viziunea lui Bertrand Schwartz (1976) „educația poate fi considerată ca reprezentând tot ceea ce contribuie, conștient sau inconștient, prin intermediul tuturor imprejurărilor vieții, atât pe planafectiv cât și intelectual, la modificarea comportamentului unei persoane sau a unui grup și a reprezentărilor sale despre lume”. Astfel, mediul social reprezintă un factor important în dezvoltarea personalității și a educării individului. Influențele mediului social se realizează în mod spontan, necontrolat și nu neapărat intenționat.
În drumul națiunilor spre progres nu trebuie exclusînvătământul, ceea ce implică atingerea unui nivel educativ foarte mare. Este bine știut faptul că cea mai bună și sigură investiție este cea în educație și formarea individului. Cu toate acestea, obiectivul urmărit de către profesor nu trebuie să fie cel ce duce la asimilarea unui volum de cunoștințe cât mai mare, ci cel ce îl înzestrează pe elev cu metoda învățării, descoperirii, în alte cuvinte îl învațăcum sa învețe. De aceea o combinație între tehnica tradițională de predare și tehnica modernă trebuie implementată de către profesor.
Mai mult, cantitatea de informații transmise a devenit atât de mare și atât de complicată încât fără ajutorul calculatorului nu o putem utiliza în favoarea noastră.
Conform unor studii efectuate, aflăm ca oamenii rețin 10% din ce citesc, 50% din ceea cevăd și aud și 70% din ceea ce văd, aud și citesc. Concluzia este că doar utilizând metodele amintite mai sus putem asigura formarea temeinică a elevilor indiferent de domeniul de studiu.

1.2 Formele educației

Educația îmbracă următoarele forme:
• Formală cea provenita din mediul școlar
• Neformală cea provenită din afara școlii dar care este structurată și organizată într-un cadru...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mass Media In Ecuador
  • Los mass media
  • mass media
  • Mass media
  • Mass media
  • mass media
  • Los mass media
  • Mass media

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS